Takamura wint regionale qualifier van Capcom Pro Tour

Nieuws | De West-Europese qualifier voor de Capcom Pro Tour 2022 vond plaats van 22 tot 23 oktober. De Belgische speler Takamura bereikte de top van het podium. Daarom, een blik op de resultaten en de finales van dit toernooi!

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Capcom Pro Tour is een reeks toernooien georganiseerd door de ontwikkelaar Capcom. Ons Belgische wonderkind Takamura wist de toppositie te pakken op Street Fighter V, de belangrijkste game in dit regionale wedstrijd!

Elke regio van de wereld moet natuurlijk een kampioen hebben. De wedstrijden begonnen op 30 april 2022 met de benoeming van de eerste winnaar uit de West-Amerikaanse zone; Miky “Samurai” Chea.

In onze regio won de Belg Takamura de finale met 3-2 van de Italiaan MrWolf, door de beste combo’s en dodges van het personage Akuma aaneen te rijgen.

Sinds de start van de Pro Tour in april hebben 14 kampioenen hun plaats in de volgende fase van de competitie bevestigd. Deze spelers, waaronder Takamura en Mister Crimson uit Frankrijk, kwalificeerden zich zo voor de prestigieuze wereldwijde competitie in de scene, de Capcom Cup IX.

De vijf kampioenen uit de volgende zones moeten nog worden bepaald: Midden-Oosten, Oost-Azië, Azië, Oost-Europa en Oost-Amerika. Deze zullen meedingen tot 3 december 2022. In totaal zullen 19 regionale kampioenen deelnemen aan de negende Capcom Cup.

Er zijn ook andere manieren om aan de Cup deel te nemen: EVO 2022-kampioen Kawano uit Japan heeft al een plek. Later wordt ook World Warrior georganiseerd. Daar zullen deelnemers uit 26 verschillende regio’s het tegen elkaar opnemen in een puntengebaseerd leaderboard-systeem: alleen de top 8 stoot door.

© Capcom

In 2019 hadden de spelers een prijzenpot van 250.000 dollar om naar uit te kijken. Dat zou de Belgische kampioen zeker moeten motiveren!

Nu moeten we alleen nog wachten tot december en onze nationale vertegenwoordiger veel succes wensen tijdens de rest van zijn avontuur.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top