OpTic Gaming kroont zich tot wereldkampioen van Halo Infinite

Nieuws | Het is de periode van het esportsseizoen wanneer er gestreden wordt voor wereldtitels. En dat is op Halo Infinite niet anders. Afgelopen weekend vonden de finales van het Halo World Championship plaats, in het Seattle Convention Center in de Verenigde Staten.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Zoals verwacht werd het Halo World Championship gedomineerd door Noord-Amerikaanse teams. Er zaten 13 Amerikaanse rosters bij de 20 deelnemers. De Europese Halo-fans moesten hopen op succes van Acend, Natus Vincere en JLINGZ esports.

Jammer genoeg raakte er geen enkel Europees team heelhuids door de groepsfase van het toernooi. Acend en JLINGZ konden zich wel nog plaatsen voor de lower bracket van de play-offs, maar verloren respectievelijk van Cloud9 (1-3) en eUnited (0-3).

Het woord was dus aan de Amerikanen. Cloud 9, FaZe Clan, Native Gaming Red en OpTic Gaming behaalden de eindfase van de play-offs. Na drie Bo5’s mochten de fans zich opmaken voor de grote finale tussen OpTic en Cloud9. Die zou niet met één, maar met een Bo7 beslist worden.

Cloud9 maakte zijn favorietenrol waar door 4-1 voor te komen. OpTic stond met de rug tegen de muur, maar pakte met een perfecte tweede helft alsnog de eindoverwinning. OpTic Gaming kroonde zich in het Seattle Convention Center dus tot wereldkampioen en pakte 400 000 van de één miljoen dollar grote prijzenpot mee naar huis.

Maar na een moeilijk seizoen ziet de toekomst van de esport er niet al te goed uit. De piek van 143 000 kijkers tijdens de grote finale raakte nog niet in de buurt van de andere toernooien. Hopelijk wordt 2023 een beter jaar voor Halo. De volgende Major zal eind februari doorgaan in Charlotte, North Carolina.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top