Het eerste WK van Geoguessr was een succes

Nieuws | De allereerste internationale competitie van Geoguessr eindigde zaterdag in Parijs met drie van de beste spelers ter wereld als winnaar. Blinky uit Frankrijk, Kodiak uit Duitsland en Maccem uit Zweden wonnen de grote wedstrijd en een groot deel van de prijzenpot van 25.000 euro.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Dit weekend vond in Parijs het eerste WK Geoguessr plaats. Aan de competitie namen 30 teams deel. Die bestaan uit 3 of 4 spelers die zo nauwkeurig mogelijk moeten zijn om zoveel mogelijk punten te scoren.

Onder hen zat een team dat werd vertegenwoordigd door een van onze landgenoten, de Belgische MissTk Deb. De speler, die een geweldige prestatie neerzette, werkte samen met de Fransen Agelias en Gunhter onder de naam Gaufre TER. Wass. Chicon.

© @GeoTwc

Het doel van Geoguessr is eenvoudig: je bevindt je op een locatie op de planeet en je moet uitzoeken waar. Met Google Streetview-technologie kan je je verplaatsen en aan de hand van de omgeving en de borden moet je proberen het exacte punt te vinden waar je je bevindt. Hoe dichter je bij het startpunt zit, hoe meer punten je verdient.

Het evenement werd live uitgezonden op het Twitch-kanaal van Antoine Daniel. De Franse streamer is een grote fan van het spel en hij omringde zich met vele streamers zoals Etoiles, MisterMV en Aypierre om hem te vergezellen.

© @GeoTwc

Een groepsfase wachtte op de verschillende teams in een speciaal formaat waardoor verschillende gameplays specifiek voor het spel te zien waren. Drie verschillende modi stonden de spelers te wachten: NMPZ, no move en de normale modus.

In het normale speltype kunnen spelers zich binnen de tijdslimiet verplaatsen om hun startlocatie te ontdekken. De no move modus voorkomt dat spelers zich vanaf hun startpunt verplaatsen, maar ze mogen wel ronddraaien en inzoomen. NMPZ is de ultieme modus voor Geoguessr-spelers, omdat het alle mogelijkheden voor spelers om te handelen wegneemt. Ze moeten vertrouwen op hun instinct en kennis.

Een zeer spannend format dat ons steeds gekkere confrontaties liet zien. De play-offs waren eerst confrontaties in Bo3, en vanaf de halve finales Bo5.

De grote finale ging tussen A Community Team, geleid door de Amerikanen Toro3317 en Radu en de Indiër matepotato. Zij stonden tegenover het Speed Plonkers van de Fransman Blinky, vergezeld door de Duitse Kodiak en de Zweedse Maccem.

De finale werd een topduel tussen zes van de beste Geoguessr-spelers. En de Bo5 maakte al zijn beloftes waar. Een solide start van Speed Plonkers zorgde voor een 2-0 voorsprong. De twee volgende rondes vielen snel in het voordeel uit van het A Community Team, dat tot de laatste map leidde.

Twee verschillende keuzes op de laatste locatie deden de balans doorslaan in het voordeel van de Speed Plonkers. Zij wonnen deze grote finale voor de tienduizenden toeschouwers in de livestream van Antoine Daniel.

© @GeoTwc

Een eerste titel die het uitstekende niveau van de drie mannen bevestigt, die bekendstaan als de referenties van het spel binnen de community.

Het was ook een succesvolle eerste internationale competitie voor GeoGuessr. De opzet van de wedstrijd was aantrekkelijk en het is waarschijnlijk dat we dit soort toernooien in de nabije toekomst weer zullen zien.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top