DOTA 2: The International 11 nadert zijn hoogtepunt

Nieuws | MOBA-fans worden verwend in oktober. Niet alleen zijn de play-offs van de Worlds op League of Legends vol aan de gang, ook The International 11 van DOTA 2 nadert stilaan zijn hoogtepunt. Het Main Event van de groepsfase werd afgelopen weekend voltooid, en de vier finalisten zijn bekend.

Door Proximus

Deel dit nieuws

In tegenstelling tot op het WK van Riot Games, kan Europa nog wel wereldkampioen worden op DOTA 2. Van de vier finalisten doen er nog twee Europese rosters mee: het Scandinavische roster van Team Liquid en het internationale roster van Team Secret.

Het is toch wel een verrassing dat Team Liquid bij de laatste vier zit. Na een goede groepsfase, waar het team eindigde op de tweede plaats, verloor het in de upper bracket van Team Aster. Het team van kapitein MATUMBAMAN moest achtereenvolgens Entity (2-1), OG (2-0) en Thunder Awaken overwinnen om alsnog een finaleplaats in de wacht te slepen.

Voor Team Secret verliep het Main Event een pak eenvoudiger. Puppey en zijn teamgenoten, die in 2021 nog de bronzen medaille pakten, verloren zelfs geen enkele ronde. Evil Geniuses (2-0) en Thunder Awaken (2-0) konden amper tegenstand bieden.

Secret is zo slechts één Bo3 verwijderd van de grote finale. Ze moeten wel eerst nog Tundra Esports overwinnen, dat met skiter, Nine en Saksa drie Europeanen in de rangen heeft. In de Lower Bracket neemt Team Liquid het op tegen het Chinese Team Aster. Mocht Liquid die match winnen, moet het ook nog de verliezer van Team Secret-Tundra Esports kloppen om een plaats in de finale veilig te stellen.

De conclusie van dit DOTA 2-seizoen vindt volgend weekend plaats in het Indoor Stadium in Kallang, Singapore. Op 30 oktober ontdek je dus wie Team Spirit opvolgt als kampioen van The International en het grootste deel van de prijzenpot mee naar huis mag nemen.

Die bedraagt momenteel meer dan 17,5 miljoen dollar, en zal verder stijgen naarmate er meer Battle Passes verkocht worden. De vorige editie overschreed de gigantische kaap van 40 miljoen dollar, en TI11 zou dat record zelfs kunnen verbreken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top