Worlds 2022: Rogue kansloos uitgeschakeld in kwartfinale

Nieuws | Van donderdag tot zondag speelden de acht overgebleven deelnemers de kwartfinales van de League of Legends Worlds 2022. Zoals verwacht betekende dat het einde van de Europese vertegenwoordiging op het toernooi. Rogue was niet opgewassen tegen JD Gaming en werd donderdagnacht met 3-0 uitgeschakeld.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Aziatische teams zijn traditioneel de sterkste op League of Legends, en dat is dit jaar niet anders. Van de acht overgebleven teams in de Worlds 2022, dat nochtans doorgaat in Noord-Amerika, was Rogue de enige Westerse deelnemer. De andere zeven teams kwamen uit China of Zuid-Korea. Alle hoop van ons continent rustte dus op de schouders van Odoamne en zijn teamgenoten.

Maar Rogue werd al snel geconfronteerd met de harde realiteit: het niveauverschil tussen hen en hun Aziatische concurrenten is enorm groot. Het Chinese JD Gaming, kampioen van LPL Summer 2022, maakte het Europese roster met de grond gelijk in de kwartfinale van donderdag, die eindigde op 3-0.

De overwinning van JDG kwam niet onverwacht. Als Chinese kampioen is het team een van de favorieten op eindwinst. In een interview na de match legde Odoamne de schuld vooral bij Rogue zelf: “Ik had het gevoel dat we ze zeker konden verslaan als we wat beter waren. Volgens mij waren alle wedstrijden te winnen, maar het ontbrak ons vandaag gewoon aan fundamentals.”

De kwartfinale op vrijdag had een even duidelijk resultaat. Het Koreaanse T1 bleek veel te sterk voor het Chinese Royal Never Give Up. Met drie bijna perfecte matches leidde Faker zijn team naar een simpele 3-0 zege. Elke keer wanneer de legendarische speler deelnam aan de Worlds haalde hij de halve finales, en dat is dit jaar niet anders.

De wedstrijden van dit weekend waren een pak spannender. Op zaterdag wist Gen.G op het nippertje een reverse sweep van DWG KIA te vermijden. DRX slaagde daar zondagnacht wel in, door met 3-2 voormalig wereldkampioen Edward Gaming uit te schakelen. De Koreanen zorgden zo voor de tweede reverse sweep in de geschiedenis van de competitie.

De League-community wacht nu ongeduldig op het weekend, wanneer de twee halve finales worden gespeeld. De teams verhuizen van het Madison Square Garden in New York naar de State Farm Arena in Atlanta. Zaterdagnacht Europese tijd zal JDG het opnemen tegen T1, zondagnacht krijgen we een Koreaanse derby tussen Gen.G en DRX.

© Riot Games

© Cover: Colin Young-Wolff/Riot Games

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top