Rocket League: Een nieuw seizoen vol verrassingen

Nieuws | De afgelopen weken zijn de beste spelers teruggekeerd naar de competitie en de Rocket League Champions Series. De verschillende teams uit elke regio speelden het eerste toernooi van dit herfstsegment. Veel van de roosters zijn tijdens de laatste mercato aangepast en stonden te popelen om hun goede keuzes te bewijzen. Hier is een terugblik op de eerste regionale RLCS van het seizoen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Deze oktober betreden de teams van de Rocket League Champions Series opnieuw het veld. Na de overwinning van Team BDS tijdens de laatste Worlds, stelde de opening van de transferperiode de organisaties in staat om hun rosters aan te passen aan hun behoeften. Onze Belgische vertegenwoordiger in de scene, Maëllo “Aztral” Ernst, heeft Karmine Corp verlaten om zich met Joyo en Rise aan te sluiten bij Moist Esport. Een veelbelovende teamwissel voor een speler die een geweldige top 5-8 behaalde op de Worlds. Onze tweede Belgische speler, de jonge Atow., hoeft zich niet aan te passen. Hij blijft bij Oski en Acronik. voor Team Liquid spelen, een bevestiging van hun goede einde van vorig seizoen.

Ook aan de andere kant van de Atlantische Oceaan waren de verwachtingen voor het nieuwe seizoen hooggespannen. Het Braziliaanse Furia verhuist naar de Noord-Amerikaanse RLCS in een poging voet aan de grond te krijgen bij de elite van de esport. En zij zijn niet de enigen die de sprong naar de Noord-Amerikaanse competitie waagden. 

Aan de spelerskant heeft de Spanjaard Crr de European League en Guild Esports ingeruild voor een plaats bij Complexity Gaming. Andere spelers die van regio zijn veranderd: de Britten Noly (ex-Karmine Corp) en ApparentlyJack (ex-Dignitas) hebben onderdag gevonden bij Gen.G. De organisatie wilt zich op het spel storten via zijn Noord-Amerikaanse tak en heeft vertrouwen in de twee mannen, die vergezeld worden door de Amerikaan Chronic (ex-Randoms). 

De toeschouwers keken dan ook vol verwachting uit naar de eerste regionale competitie. Het was een kans om te zien welke teams erin zouden slagen zich te bewijzen na deze hectische transferperiode.

Een Noord-Amerikaans voorgerecht

Het was NA dat als eerste aan de vijandelijkheden begon. Elke ploeg moest zich bewijzen in een Zwitsers format. Het eerste team met drie overwinningen kwalificeerde zich. Als een team drie keer verloor, werd het uitgeschakeld. In elke ronde speelde het team tegen een ander team met hetzelfde resultaat.

Voor de start van het seizoen moesten de teams een Top16-kwalificatie – alleen toegankelijk met een uitnodiging – en vervolgens een closed qualifier doorlopen. Als ze deze toernooien overleefden, mogen de teams meedoen aan het hoofdtoernooi. 

© @Rocket League Highlights

Terwijl de grote favorieten zoals FaZe Clan, G2 Esports en Version 1 zich gemakkelijk kwalificeerden, hadden anderen het veel moeilijker. Spelers van Furia, NRG en Gen.G slaagden er niet in om de Top 16 te halen en moesten hard werken zich via het laatste kwalificatietoernooi alsnog te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Daarin nemen de beste acht teams het tegen elkaar op in een play-off format.

Voor de favorieten G2 en Spacestation Gaming was het een perfecte kwalificatieronde: met een 3-0 scoreline konden ze uitkijken naar de andere qualifiers. De grootste verrassing was zeker Furia. De Brazilianen schakelden NRG uit in een spectaculaire Bo5 die pas eindigde na de vijfde game. Ook Version 1 en Optic Gaming wisten hun plaats in de eindbracket veilig te stellen.

© @RLEsports

Entertainende play-offs

© @RLEsports

De fans stonden veel spannende wedstrijden te wachten in de kwartfinales van deze play-offs. Van Gen.G tegen Version 1 en Furia tegen G2 – de eerste play-offwedstrijd van de Brazilianen in NA -, tot het Optic Gaming van Retals dat het opnam tegen zijn voormalige team Spacestation.

En dat was ook zo. Furia kon niets doen tegen de consistentie en het niveau van het G2-roster. De Brazilianen moesten zich drie keer gewonnen geven. Ondanks twee overwinningen op rij kwam de comeback te laat: het was G2 dat doorging naar de halve finale.

G2 Esport kreeg al snel gezelschap van hun tegenhangers van Faze Clan. FirstKiller, Sypicall en hun nieuwe teamgenoot Mist – die inviel voor AyyJayy – wisten 2Piece en Shopify Rebellion vrij gemakkelijk te verslaan, met 4-2.

Daarna was het de beurt aan Spacestation. Arsenal, Daniel en Lj beheersten hun wedstrijd tegen Optic Gaming en verzekerden zich met 4-1 van een plaats bij de laatste vier.

Hun tegenstanders zullen enigszins verrassend zijn, gezien het team dat ze hebben verslagen. Gen.G bleek te sterk voor BeastMode, Comm en Torment. Hun debuut in de competitie was meteen goed voor een 4-1 overwinning en een plaats in de top 4.

De twee halve finales leverden overtuigende en ruime overwinningen op. Faze Clan versloeg G2 met een score van 4-1 en Gen.G, dat Spacestation Gaming met dezelfde score klopte, bereikte zijn eerste finale.

Voor deze grote finale hadden we een hard en strak duel tussen de twee teams verwacht. Helaas sloeg de wedstrijd snel om in het voordeel van de Faze-spelersMist en zijn nieuwe teamgenoten wonnen dit eerste Noord-Amerikaanse regionale toernooi ten koste van Gen.G met 4-1. Een geslaagd eerste optreden voor het team, dat zeker uitkijkt naar het volgende toernooi.

© @Rocket League Highlights

De andere teams zullen hun nederlagen goed moeten maken door hun sterke punten in de volgende competities te tonen. Vergeet niet dat goede prestaties in regionale toernooien beloond worden met punten voor de Major aan het eind van de split.

Een Europees hoofdgerecht

In het Europese circuit werden de kaarten grotendeels herschikt tijdens deze transferperiode. Er werden veel van organisatie gewisseld en nieuwe teams werden opgericht. De kans om nieuwe spelers te ontdekken, maar ook nieuwe speelstijlen.

Tijdens de kwalificatie voor de top16 wisten enkele bekendere namen uit de scene zich niet te kwalificeren. Teams als Solary, Quadrant (ex-GoldenBridge Ball) en Tundra Esport (ex-Top Blokes) moesten rekenen op de closed qualifiers.

Ondanks deze tweede kans was het laatste kwalificatietoernooi goed voor een paar verrassingen. Team Vitality, voormalig wereldkampioen tijdens het Kaydop-tijdperk, slaagde er niet in zich te plaatsen. Een enorme teleurstelling voor Alpha54 en zijn teamgenoten, die hun zaakjes dringend op orde moeten krijgen.

© @Rocket League Highlights

Tijdens het hoofdtoernooi volgen we met plezier onze Belgische vertegenwoordigers bij Moist Esport en Team Liquid, maar ook de jongste wereldkampioenen, Team BDS. Alle drie de teams kwalificeerden zich de play-offs: BDS en Moist met gemak, en Team Liquid met veel moeite.

De andere teams die meededen aan de play-offs waren het Franse Karmine Corp, het Engelse Quadrant, Tundra Esport, Gamers First en Oxygen Esports. Een vernieuwde top 8 voor dit eerste RLCS-toernooi in Europa.

© @RLEsports

Verbluffende play-offs

© @RLEsports

In deze play-offs werden de toeschouwers getrakteerd op veel veranderingen ten opzichte van eerdere seizoenen. Sommige nieuwe teams presteerden goed in hun eerste wedstrijden, zoals Gamers First, onder leiding van Marc_By_8. De Spanjaarden namen het op tegen het Oxygen Esports van Archie, Oaly en Joreuz. Ze hielden goed stand, maar verloren uiteindelijk met 4-2.

De Engelsen van Quadrant en de wereldkampioenen van Team BDS zorgden voor een mooie confrontatie. De Fransen, geleid door een sterke MonkeyMoon, verloren tegen alle verwachtingen in, aan het eind van overtime in de zevende game. Deze eerste verrassing van de play-offs maakte het voorspellen van de winnaar nog wat ingewikkelder.

© @RLEsports

Het nieuwe roster van Karmine Corp, nog steeds geleid door Itachi en versterkt door de komst van de Fransen Vatira en ExoTiiK, moesten zich bewijzen tegen het dappere Tundra Esport van kapitein Kassio. De spelers van de Franse organisatie hadden de wedstrijd onder controle, ondanks enkele foutjes. Ze zorgden voor een 4-1 overwinning en mochten de winnaar van het duel tussen Moist Esport en Team Liquid opwachten.

Er staat ons dus een duel tussen onze twee Belgische vertegenwoordigers te wachten staat. Aan de ene kant staat Aztral, de nieuwkomer bij Moist die erop gebrand was zijn positie bij zijn nieuwe ploeg te bevestigen. Aan de andere kant, de jonge en ambitieuze Atow. Samen met zijn Team Liquid-teamgenoten was hij niet ver verwijderd van kwalificatie voor de play-ins van de Worlds. Ongetwijfeld wilden ze die prestatie bevestigen. 

In deze zeer spannende wedstrijd was het uiteindelijk Moist Esport dat de leiding nam met een 4-2 zege. De wedstrijd kantelde in de vierde game. Team Liquid kreeg kansen genoeg om gelijk te maken, maar na zes minuten extra tijd was het uiteindelijk een levensreddend doelpunt van Aztral dat Moist de leiding gaf. Dit was genoeg voor een plaats in de halve finale, en een nederlaag voor het veelbelovende team van Atow.

De teams in de halve finales stonden op scherp. Aan de ene kant twee opkomende structuren op de Europese scène: Oxygen Esports, tegenover RelatingWave, kash en eekso van QuadrantJoreuz en co. wonnen de wedstrijd met 4-0 en bereikten hun eerste regionale toernooifinale bij Oxygen.

In de andere halve finale was het een langverwachte, zelfs gehoopte, wedstrijd tussen Moist Esport en Karmine Corp. Aztral, een voormalig lid van Karmine, was erop gebrand is het goed te doen. Aan de andere kant stond Vatira. De Franse speler ontmoet zijn voormalige teamgenoten. Die wedstrijd viel uiteindelijk in het voordeel van Karmine uit dankzij een 4-1 zege. De blauwe muur mocht naar de finale en Aztral behaalde een top 4 na een geweldig eerste toernooi onder de vlag van Moist.

In de grote finale van deze eerste Europese regional, die werd gespeeld in een Bo7, nam Oxygen Esports het op tegen Karmine Corp. Beide ploegen kregen de kans om hun allereerste regionale RLCS te winnen met hun nieuwe team. Het duel viel al snel in het voordeel uit van Oxygen, dat de eerste ronde won.

Karmine herstelde zich perfect door de volgende twee games te winnen. De time-out van Oxygen Esports was bijzonder effectief, want het liet zijn tegenstander geen kans meer. Oxygen won de laatste drie games en eiste de eerste regional op.

© @Rocket League Highlights

Dit eerste regionale toernooi van de RLCS zat vol verrassingen. Van Faze en Furia tot Gen.G, wie zullen de volgende teams zijn die zich kunnen tonen op de Noord-Amerikaanse regionals? 

En aan de Europese kant, zullen de spelers van Oxygen hun prestatie kunnen bevestigen? Wie wint de volgende trofee tussen Team BDS, Moist Esport en Aztral of Team Liquid en Atow? Het lijdt geen twijfel dat de rest van dit RLCS-seizoen vol twists zal zitten. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top