EA brengt eerste grote update van FIFA 23 uit

Nieuws | Twee weken na de release hebben de ontwikkelaars van FIFA 23 een reeks wijzigingen in het spel aangebracht, met name in de Ultimate Team- en carrièremodi. Bij deze, een overzicht van deze fixes!

Door Proximus

Deel dit nieuws

Er zijn nieuwe veranderingen aangebracht in het speltype Ultimate Team, vooral wat betreft de stabiliteit van het spel, animaties en het verwijderen van loading screens. Alle Squad Building Challenges zijn nu onmogelijk in te ruilen. Andere fixes zijn scoreborden en het model van de bal.

Gameplaycorrecties

De gameplay van het spel werd op verschillende manieren aangepast. De trajecten van flick shots zijn nu iets minder gebogen en zijn alleen uitvoerbaar naar het middelste derde van het doel.

Ten tweede is de balsnelheid verhoogd voor grondpassen. De kans dat staande tackles de bal terugwinnen is ook verhoogd.

Wat betreft het oplossen van bugs: de overgangen van de dribbelanimatie na het struikelen over de bal zijn verbeterd. Het feit dat de baldrager over de bal kon sprinten en de controle verliezen werd gecorrigeerd, en doelpunten gescoord tijdens een hoogtepunt worden nu allemaal meegeteld. Diverse esthetische en visuele fouten werden ook verholpen.

Keepers reageren niet meer te snel op bepaalde schoten, staan niet meer zo ver van de doellijn als ze een afstandsschot willen stoppen, en zijn niet meer in staat schoten te stoppen die heel dicht bij hun lichaam zijn gericht. Doelmananimaties worden nu correct weergegeven.

De logica van scheidsrechters werd verbeterd bij het toekennen van overtredingen in het strafschopgebied, na een blokkerende animatie, en wanneer de bal is veroverd door een verdediger. Ook beslissingen over een overtreding na contact tussen de keeper en de baldrager, bij onopzettelijk contact tussen spelers en wanneer de baldrager stilstaat, zouden nu verbeterd moeten zijn.

Bovendien werd het blokkeren tijdens een tackleverzoek als de speler de bal draagt gecorrigeerd, en zijn tackles effectiever als ze gericht zijn op een inactieve baldrager.

Tenslotte zal een speler die te dicht bij de zijlijn dribbelt meer kans hebben om de bal in het spel te houden tijdens late richtingsveranderingen.

Bronnen: fifaforums.easports, jeuxvideo.com

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top