Worlds 2022: verschillende spelers testen opnieuw positief op Covid-19

Nieuws | Riot Games heeft aangekondigd dat verschillende spelers die deelnemen aan de Worlds positief zijn getest op Covid-19. Deze spelers moeten hun wedstrijden in een geïsoleerde omgeving spelen tot ze negatief testen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Helaas is het een routine geworden voor grote internationale esportstoernooien. Om de veiligheid van de zestien teams die bijeenkomen voor de Worlds 2022 te garanderen, heeft Riot Games strikte gezondheidsmaatregelen opgesteld. Daaraan moeten alle spelers en personeelsleden voldoen die op het evenement aanwezig zijn. Iedereen moet dagelijks een PCR-test ondergaan om te voorkomen dat er een cluster ontstaat binnen de bubbel van de organisatie. Dat verzoek heeft in de gangen van het hotel tot nogal ondeugende situaties geleid.

Want het is belangrijk te onthouden dat tijdens de Worlds alle deelnemende teams in hetzelfde hotel verblijven. Spelers kunnen dus paden kruisen en uitwisselen, maar dat verhoogt automatisch het risico van ziekteoverdracht tussen spelers.

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die Riot Games heeft genomen, lijkt het erop dat het virus toch een weg heeft weten te vinden naar sommige teams. Na de besmetting van Fnatic enkele dagen voor hun vertrek naar Mexico, waardoor de aankomst van enkele teamleden vertraging opliep, worden nu ook andere teams getroffen.

© LoL Esports

In een verklaring die deze morgen door Riot Games werd vrijgegeven, maakten de organisatoren bekend dat verschillende spelers positief waren getest. Volgens de regels moeten deze spelers hun toekomstige wedstrijden in een geïsoleerde omgeving spelen tot ze weer negatief testen. Het wedstrijdschema kan ook veranderen naarmate de situatie zich ontwikkelt.

Verschillende teams hebben al aangekondigd dat hun spelers getroffen zijn, zoals EDward Gaming en zijn midlaner “Scout“. Bij DWG KIA is het de ster jungler “Canyon” die getroffen wordt. Gen.G heeft drie getroffen leden: midlaner “Chovy” en trainers “Museong” en “Score“.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top