Carlos “Ocelote” Rodriguez, ex-CEO van G2 Esports, krijgt sanctie van Riot Games

Nieuws | Ontwikkelaar Riot Games heeft Carlos "Ocelote" Rodriguez, ex-CEO van G2 Esports, eindelijk bestraft voor zijn recente posts op sociale media, waaronder een video met Andrew Tate. De Spanjaard is voor acht weken uitgesloten van alle officiële wedstrijden en moet een bewustmakings- en managementtraining volgen als hij wilt terugkeren.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Deze zaak had het Europese League of Legends-ecosysteem de afgelopen weken kunnen missen. Riot Games heeft zojuist de sanctie onthuld die is opgelegd aan Carlos “Ocelote” Rodriguez, ex-CEO en oprichter van G2 Esports.

De populaire persoonlijkheid “is geschorst van elke leidinggevende of operationele rol in enig team of organisatie in enige door Riot Games georganiseerde competitie, of van enige deelname daaraan, voor een periode van acht weken met terugwerkende kracht vanaf 18 september 2022, zo luidt de verklaring. De sanctie wordt opgelegd omdat Ocelote met zijn acties “deelnam aan een activiteit die schadelijk was voor de belangen van de league en Riot Games”.

Op 17 september haalde Ocelote de woede van een groot deel van de League of Legends-community op de hals. Op die dag postte hij een video van zichzelf met verschillende mensen in een nachtclub met het onderschrift “yesterday we celebrated G2’s world championship”. Een schijnbaar normale video, een paar dagen nadat zijn team zich kwalificeerde voor de competitie.

Maar dit is het probleem: in de video is Andrew Tate te zien, een webpersoonlijkheid die bekend staat om zijn extreme en mysoginistische standpunten. De volgende dag tweette Carlos dat “niemand hem zou voorschrijven met wie hij mag feesten”.

Het duurde slechts enkele uren voordat G2 Esports een verklaring uitbracht waarin werd uitgelegd dat Ocelote met ingang van 18 september voor acht weken uit zijn functie was ontheven. Enkele dagen later kondigde hij zelf in een video op zijn Twitter-account aan dat hij zijn rol als CEO binnen de organisatie neerlegde.

Riot Games sluit zich niet alleen aan bij de sanctie die door G2 Esports ingevoerd werd, maar heeft ook bepaald dat de Spanjaard, als hij in zijn functie wil terugkeren, eerst een bewustmakings- en managementtraining moet volgen. Deze opleiding moet worden gegeven door een onafhankelijke organisatie en worden gevalideerd door Riot Games.

Deze zaak doet denken aan die tussen Riot Games en Andy “Reginald” Dinh, eigenaar van TSM. Hij werd beschuldigd van het creëren van een klimaat van angst in zijn bedrijf.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top