Rocket League: Alle nieuwtjes van de transferperiode

Nieuws | De Rocket League Championship Series 2021-2022 kwam een maand geleden tot een einde met de overwinning van Team BDS tijdens de Worlds in Dallas. Zoals aan het einde van elk seizoen zijn veel teams aan het herstructureren om beter te kunnen concurreren. Al enkele weken gonst de esport van de geruchten over de toekomst van enkele grote namen op het podium. Laten we eens kijken naar de eerste grote transfers van het seizoen 2022-2023 dat voor de deur staat.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Op 15 augustus wonnen MonkeyMoon, Extra en Seikoo van Team BDS het WK van RLCS 2021-2022, na een meesterlijke finale tegen G2 esports. Dit einde van het seizoen komt op het juiste moment voor de spelers, die nu kunnen rusten voor ze aan het volgende beginnen. Zoals elk jaar vindt er een grote transferperiode plaats. Teams die dit seizoen niet aan hun verwachtingen voldeden, zijn nu op zoek naar nieuwe rosters om in het komende seizoen beter te kunnen concurreren.

Sommige teams maakten dat kort na het WK al bekend. Endpoint stuurde Archie bijvoorbeeld terug naar SMPR en liet de contracten van Relating Wave en Metsanauris aflopen. Hetzelfde lot trof de SMPR-spelers. De contracten van Kassio, ExoTiiK, Sock45 en de terugkerende Archie zijn zonder verlenging afgelopen. Ambitieuze teams met een neus voor goede deals kregen zo hun eerste kansen van deze transferperiode aangeboden. Laten we eens kijken naar de eerste grote transfers.

Een enorme herschikking langs Europese kant

Het oude SMPR-roster hoopte hun opstelling te behouden, dat tijdens het seizoen goed had gewerkt en de organisatie naar de Worlds heeft gebracht. Uiteindelijk zijn ze ieder hun eigen weg uitgegaan. Kassio zal tijdens het nieuwe seizoen samenwerken met de Duitsers Rizex45 en Rezears als de Top Blokes. Momenteel wachten zij, net als vele anderen, op een aanbod van een organisatie.

Chaussette45 en ExoTiiK zijn twee bekende spelers in de Franse scene. Veteraan Chaussette45 zal in dit nieuwe seizoen samenwerken met twee voormalige wereldkampioenen op het spel: de Fransen Alexandre “Kaydop” Courant en Victor “Fairy Peak” Locquet. Die eerste heeft een bladzijde in zijn carrière omgeslagen door Vitality te verlaten.

© @TeamVitality

Fairy Peak zat dan weer op de bank sinds de komst van Radosin tijdens de Summer Split. De drie spelers zouden volgend seizoen zelfs onder de vlag van Solary kunnen spelen. De Franse club heeft de Nederlanders ThO, Oaly en Mikeboy ontslagen en is op zoek naar een nieuwe selectie voor dit seizoen.

ExoTiik lijkt richting Karmine Corp te vertrekken. Hij zou het vertrek van de Engelsman Noly opvangen, maar ook, ditmaal iets verrassender, de Belg Aztral.

Een van de grootste geruchten van de afgelopen weken werd snel bevestigd. Onze Belgische landgenoot Maëllo “Aztral” Ernst heeft inderdaad Karmine Corp verlaten na een uitstekend einde van het seizoen, een top 5-8 op de Worlds aan de zijde van noly en Itachi. Omdat hij nu vrij was, stond de 19-jarige speler in het middelpunt van de belangstelling.

Hoewel hij eerst werd aangekondigd als de vervanger van Kaydop bij Team Vitality, liep het uiteindelijk anders. Hij gaat namelijk aan de slag bij Moist Esports, waar hij Joyo en rise zal ondersteunen tijdens het nieuwe seizoen. Het is een geweldige plek voor Aztral, want hij voegt zich bij de winnaars van de Spring Major, die een speler te kort kwamen na het vertrek van Vatira.

De afgelopen weken is er een stoelendans ontstaan in de scene, en die is nog niet voorbij. Hoewel de Fransman ExoTiiK een van de toekomstige nieuwe leden van het Karmine Corp-roster wordt, is er nog één plek beschikbaar.

Deze plaats zou worden aangeboden aan de Fransman die net vrij is sinds zijn vertrek uit Moist: Vatira. Dat roster zal dus bestaan uit de twee Fransen en de aanvoerder van het team: Itachi. Als de voorspellingen allemaal uitkomen, ziet dit team er op papier heel goed uit.

Kortom, voormalig Endpoint-leden Relating Wave en Metsanauris hebben nieuwe teamgenoten gevonden voor hun volgende seizoen in Europa. Relating Wave zal samenwerken met eekso, voorheen bij Luminosity Gaming, en Kash, ex-Misfits. Metsanauris voegt zich bij twee voormalige Solary-spelers: ThO en Mikeboy.

De spelers hebben nog steeds geen organisatie gevonden om hen te ondersteunen, maar ze zullen wel kunnen deelnemen aan de kwalificaties van de verschillende RLCS-toernooien . De Spaanse spelers Dorito, AcroniK en voormalig BDS-teamlid MaRc_By_8 maken vanaf volgend seizoen deel uit van ARG.

Ook het roster van Dignitas werd volledig vernieuwd. Jack, Joreuz en Scrub Killa zijn elk hun eigen weg uitgegaan, en de organisatie had aanvankelijk ingezet op Dreaz, Andy en Zineel om hen te vervangen. Slechts enkele dagen na deze aankondiging kreeg Dignitas te maken met de terugtrekking van Zineel, en is dus op zoek naar een laatste speler. Er is sprake van dat de Amerikaan Allushin, die momenteel onder contract staat bij Optic Gaming maar onlangs op de bank werd gezet, hem zal vervangen. Een complexe situatie die snel moet worden opgelost.

Een van de oudste spelers in de scene, de Engelsman Kyle “Scrub Killa” Robertson, zal dit seizoen zijn geluk beproeven in de kleuren van SK Gaming. Hij zal vergezeld worden door Rxii en de veelbelovende Nass.

De Engelsman ApparentlyJack gaat samenwerken met noly en Chronic voor het nieuwe seizoen. De geruchten rond de drie spelers sturen hen naar het Noord-Amerikaans kampioenschap. Een mooie transfer voor die laatste, die de Atlantische Oceaan zou oversteken na een seizoen op ons continent.

Beweging over de Atlantische Oceaan

In de Noord-Amerikaanse RLCS zullen ApparentlyJack, noly en Chronic het opnemen tegen andere teams in volle opbouw. Maar eerst moeten ze een team vinden om dit seizoen mee te doen. Gen.G zal naar verwachting via het Noord-Amerikaans kampioenschap de esport betreden, met de drie spelers als hun vertegenwoordigers.

Het komt relatief zelden voor dat spelers Europa verlaten om mee te doen aan de Noord-Amerikaanse RLCS. Slechts een tiental spelers hebben dat in het verleden gedaan, waaronder een van de legendes van het spel, de Zweed Pierre “Turbopolsa” Silfver. Dit jaar nog trok de Spaanse speler Crr zijn stoute schoenen aan en verliet Guild om voor Complexity Gaming uit te komen.

Het eerste nieuws over de Amerikaanse rosters na de Worlds was de aankondiging dat Slater “Retals” Thomas door SpaceStation Gaming op de bank was gezet. Het team had ondermaats gepresteerd op Worlds met een top 12 finish en het was Retals die daar de dupe van werd. De speler is vervangen door voormalig Oxygen Esports-lid Logan “Lj” Wilt.

Het andere grote team dat goed had gepresteerd, maar iedereen verraste door hun roster te veranderen, was Faze Clan. Het team behaalde een top 4 op de Worlds, maar heeft desondanks Austin “AyyJayy” Aebi bedankt voor bewezen diensten. Hij werd vervangen door voormalig Optic Gaming-speler Nick “mist” Costello uit de VS.

Van Optic Gaming gesproken, hun roster is volledig veranderd. Na het vertrek van Mist werd de opstelling volledig herzien. Voor de samenstelling van dit team heeft de organisatie zich gebaseerd op twee recent vrijgekomen spelers: Retals en AyyJayy. Beiden worden vergezeld door voormalig Torrent-speler MaJicBear. Van dit roster verwachten we veel voor het nieuwe seizoen.

© @OpTicGaming

Ook qua organisaties verandert er heel wat voor het nieuwe Noord-Amerikaanse RLCS-seizoen. Het Braziliaanse team Furia verlaat de Zuid-Amerikaanse regio en sluit zich bij de noorderburen aan. Het roster, bestaande uit Caard, Yanxnz en CaioTG1, eindigde top 4 op de laatste Worlds.

Na een indrukwekkende reeks gedurende het hele seizoen hebben ze bewezen tegenstanders van formaat te zijn. Ze zullen het nu op elk regionaal toernooi kunnen opnemen tegen hoger geplaatste teams. Dit is een enorme kans voor de spelers, die zich in deze nieuwe regio opnieuw zullen moeten bewijzen.

“Kijk eens aan wie er dit seizoen opduikt in de ???? ! ??” © @Furia

Wat onze Belgische vertegenwoordigers betreft, zal Tristan “Atow” Soyez, die voor Team Liquid speelt, waarschijnlijk zijn plaats behouden. Na een goed eerste RLCS-seizoen met Acronik en Oski, hoeft hij alleen maar de hoop die op hem gevestigd is te bevestigen. Aztral, net aangekomen in zijn nieuwe team, zal zijn draai moeten vinden. Onze landgenoot moet tonen dat hij zich goed kan integreren in dit nieuwe team na het vertrek van Vatira.

Het komende seizoen van de Rocket League Championship Series belooft veel goeds, zowel in Europa als Noord-Amerika. De Majors worden zeker grote duels tussen de twee belangrijkste regio’s. En het zou niet verbazen als nieuwe teams de komende maanden de esport gaan opschudden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top