Union Saint-Gilloise werft Kinane Al Nabhani aan

Nieuws | Terwijl FIFA-fans reikhalzend uitkijken naar de terugkeer van de toernooien, heeft Union Saint-Gilloise zojuist haar toekomstige vertegenwoordiger bekendgemaakt. Kinane Al Nabhani werd uitgekozen om komend seizoen de kleuren van de Brusselse club te verdedigen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Vier maand geleden werd de Proximus ePro League, ons nationaal FIFA-kampioenschap, afgesloten met de kroning van Gilles Bernard na een seizoen dat hij van begin tot eind domineerde. Die periode was net lang genoeg voor EA Sports en FIFA om hun grote internationale evenementen, de World Cup en de eNations Cup, te organiseren.

Maar het is een Belgische aankondiging die deze woensdag het nieuws haalt. Union Saint-Gilloise, dat deelneemt aan de ePro League, heeft zojuist haar nieuwe vertegenwoordiger bekendgemaakt. Een speler bekend in binnen- en buitenland werd door de organisatie gekozen om de clubkleuren te dragen in 2023.

Ardixa en Kinane Al Nabhani – © Royale Union Saint-Gilloise

De jonge Kinane Al Nabhani, ex-speler van Gent, zal Thomas “Optimum” Vidic vervangen als starter van de club. Voor zijn resultaten – in zijn eerste seizoen op het professionele circuit – hoeft Optimum zich alvast niet te schamen. De speler eindigde het reguliere seizoen op de zevende plaats, goed genoeg voor een plaats in de play-offs. Helaas voor hem eindigde zijn reis in de kwartfinale tegen KAA Gent en Emino Mercy.

Kinane speelde zijn recentste competitie in de kleuren van Marokko. De jongeman, die begin september 18 jaar werd, heeft de kleuren van zijn land verdedigd in de groepsfase van de eNations Cup. Daar werden hij en zijn teamgenoten voorlaatste in hun groep.

Om hem te begeleiden heeft Union een andere bekende speler uit de Belgische scene aangetrokken. Jason “Ardixa” De Villers, voormalig profspeler en ex-eDevil, komt het geel-blauwe team versterken als manager van de esportsafdeling.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top