Keoz vindt onderdak bij GamerLegion

Nieuws | Amper een maand na zijn vertrek bij Team Falcons, heeft Nicolas "Keoz" Dgus al een nieuw thuis gevonden. De Belg zal voortaan in het shirt van GamerLegion spelen. De Belg kreeg een vast contract aangeboden nadat hij de organisatie als stand-in hielp kwalificeren voor de Europese RMR's van de ESL Major in Rio.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De bekendste actieve Belg op CS:GO begint aan een nieuw hoofdstuk in zijn carrière. Nicolas “Keoz” Dgus werd in augustus op de bank gezet bij Team Falcons, waar hij vervangen werd door misutaaa en NBK. Maar onze landgenoot bleef niet bij de pakken zitten, en ging meteen op zoek naar een nieuwe werkgever.

En dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Keoz kreeg al snel een kans bij GamerLegion, toen nog volop in de strijd voor een kwalificatieplaats voor de Major in Rio. Samen met stand-ins acoR en siuhy slaagde hij erin om de organisatie in de laatste open qualifier een ticket te bezorgen voor de Europese RMRs.

Zich kwalificeren voor de ESL Major in Rio de Janeiro wordt het eerstvolgende doel voor het roster van GamerLegion. Dat is eenvoudiger gezegd dan gedaan, want in de eerste ronde van de RMR komen ze tegenover titelverdediger FaZe Clan te staan. Coach ash heeft in ieder geval nog geen hoge verwachtingen voor het toernooi.

“Ik denk dat het hele toernooi draait om genieten van de gelegenheid en ervoor zorgen dat we er steeds van leren. We gaan niet naar de RMR met de verwachting dat we drie keer moeten winnen. We gaan gewoon wedstrijd voor wedstrijd spelen, proberen plezier te maken en dezelfde sfeer te proeven die we hadden toen we ons kwalificeerden voor de RMR,” vertelde hij aan HLTV.

De Europese RMR gaat van 4 tot en met 9 oktober door in de ESL studio’s op Malta. Net zoals bij de vorige Majors wordt er een Zwitsers format toegepast: elk team heeft drie overwinningen nodig om zich te plaatsen voor de Major, drie nederlagen betekenen een vroege uitschakeling.

Keoz is overigens niet de eerste Belg die aan een avontuur bij GamerLegion begint. In 2019 maakten ScreaM en Ex6TenZ deel uit van het CS:GO-roster van de organisatie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top