Riot Games werkt samen met Lil Nas X voor anthem van 2022 Worlds

Nieuws | Riot Games kondigde gisteren in een video op sociale media aan dat rapper Lil Nas X het volkslied voor het WK 2022 zal produceren. Hij treedt in de voetsporen van grote namen als Imagine Dragons en PVRIS.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Worlds is een evenement waar League of Legends-fans elk jaar naar uitkijken. Riot Games doet telkens veel moeite om een artistiek universum te creëren voor het ultieme League of Legends-toernooi. Daar horen ook de aankondigingstrailers bij, maar Worlds-fans wachten vaak op één ding – naast het weten van de naam van de wereldkampioen -: het officiële lied van de competitie.

Ook dit jaar heeft de ontwikkelaar zich omringd met talent om die unieke sfeer rond zijn belangrijkste competitie te creëren. In een aparte video kondigde Riot Games aan dat de producer en uitvoerder van dit nieuwe anthem niemand minder zal zijn dan Lil Nas X, een van de populairste rappers ter wereld sinds de release van zijn hit “Old Town Road” in 2019.

In de video op de sociale netwerken van Riot stelt de rapper zich voor als de “President of League of Legends”. Hij lijkt vastbesloten om zoveel mogelijk mensen naar zijn nieuwste creatie te laten luisteren. Het gaat zelfs zo ver dat het officiële Twitter-account van de game de afgelopen 24 uur werd omgedoopt tot “@LoLNasX”, inclusief een profielfoto van de rapper. Nogmaals, Riot heeft een zeer goed concept uitgewerkt met een knappe audiovisuele productie. Volgens de rapper zouden er twee videoclips bij het nummer verschijnen: één geregisseerd door Riot Games, de andere door Lil Nas X.

Hij volgt daarmee de rockband PVRIS op, die het anthem van de Worlds in 2021 produceerde, maar ook Imagine Dragons, dat betrokken was bij de anthem van 2014 en bij de soundtrack van de Arcane-serie. De rapper is geen onbekende in de wereld van esports, want hij werkte eerder al samen met de organisatie 100 Thieves.

Als we de door Riot geposte video mogen geloven, zullen we tot 22 september moeten wachten om het hele project te ontdekken dat door Lil Nas X en Riot Games werd bedacht.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top