ESL Benelux Proximus Championship : MachineSoldiers en Stinkdiertjes stijgen naar Winner Bracket

Nieuws | MachineSoldiers en Stinkdiertjes zijn als winnaar uit hun eerste groepswedstrijd in het ESL Benelux Proximus Championship gekomen. Zo stijgen ze rechtstreeks naar de Winner's Match. KRC Genk Esports en mCon LG Ultragear mogen de rest van het reguliere seizoen geen fouten meer maken.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het reguliere seizoen van het ESL Benelux Proximus Championship, de Counter-Strike competitie die ESL in onze regio organiseert, zit vol verrassingen. Terwijl LowLandLions vorige week door Team Euroclear werd teruggestuurd naar de loser bracket, faalden twee bekende organisaties in het esportslandschap van de Benelux tijdens deze tweede speeldag van de groepsfase.

Maandag begon de wedstrijd tussen KRC Genk Esports en MachineSoldiers. En zij die dachten dat Genk favoriet was, werden teleurgesteld. CrePoW en zijn teamgenoten waren dan wel de leiders van het reguliere Elite Series-seizoen, gisteravond waren ze veel minder dreigend.

Op Ancient sloot KRC een T-Side af met vijf punten achterstand. Met amper één punt in de verdediging lieten ze MachineSoldiers hun spel spelen tot het zestiende punt. Het vonnis was nog verschrikkelijker op Vertigo, waar de spelers een rampzalige CT-side neerzetten: ze konden slechts twee punten scoren. De aanvallende kant was niet meer beter voor de Limburgers, die verloren met een zware 16-3. De eindoverwinning ging welverdiend naar de MachineSoldiers.

Daarna gingen Stinkdiertjes en mCon LG Ultragear de strijd aan, in een poging zich bij Team Euroclear aan de bovenkant van de bracket te voegen. De wedstrijd begon op Nuke, waar MachineSoldiers de toon zette met een meer dan degelijke verdediging. Het begin van de tweede helft was echter in het voordeel van mCon, want zij scoorden vijf punten op rij. Helaas voor hen nam het team van ex-4Elements tewyy en Fishie snel weer de overhand. De match eindigde met een score van 16-7.

Op Vertigo, de door mCon gekozen map, kon de Nederlander Astrum (MachineSoldiers) zich onderscheiden met dertig kills in 29 ronden en een ADR van 104. Door deze prestatie won mCon LG Ultragear met drie ronden voorsprong en werd mCon LG Ultragear naar de loser bracket gestuurd.

Deze maandagavond zal de eerste reeks kwalificatiewedstrijden plaatsvinden, die twee teams rechtstreeks naar de play-offs stuurt. De kwalificatie betekent een optreden op het podium, aangezien de grote finale van dit segment op LAN wordt gespeeld.

We zien je dus maandag om 18u terug voor een strijd tussen eClub Brugge en MachineSoldiers, terwijl Team Euroclear later die avond zal proberen de StinkDiertjes te verslaan.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top