Dominees, wetenschappers en superhelden in de tv-optie Pickx Mix in oktober

Kids | Wie de tv-optie Pickx Mix bij zijn Proximus-abonnement heeft, weet het al langer: elke maand staat die garant voor verrassend, nieuw en leerrijk kijkvoer voor jong en oud. Deze nieuwe titels mag je de komende maand verwachten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Grantchester – seizoen 4

Op enkele kilometers van de Engelse stad Cambridge ligt het kleine en vredige dorp Grantchester. Er is een kerk, een park, enkele pubs, en niet veel meer. In dat decor speelt de serie ‘Grantchester’ zich af, zij het in de jaren 50. De dominee van het dorp is de doodbrave Sidney Chambers, een voormalige militair wiens rustige leventje wordt verstoord wanneer in het dorp een moord wordt gepleegd. De lokale politieinspecteur Geordie Keating heeft zijn handen vol en heeft bovendien geen goede band met de dorpsbewoners, dus wordt een samenwerking gesmeed met Sidney, wiens intuïtie en gevoeligheid hem een uitstekende partner maakt voor de rechtdoorzee inspecteur.

De serie werd door het Britse publiek goed onthaald, als een slimme en niet al te donkere serie met net genoeg noir-elementen om een modern publiek tevreden te houden. Het verhaal is gebaseerd op de kortverhalen ‘The Grantchester Mysteries’ van James Runcie. Na het vierde seizoen werd Chambers vervangen door de nieuwe dominee William Davenport, maar in dit eerste seizoen volgen we nog de perikelen van Chambers, vertolkt door James Norton (‘Happy Valley’).

Ontdek 'Grantchester' vanaf 28 oktober op BBC First, beschikbaar in de tv-optie Pickx Mix. 

Secrets in the Jungle

In het hart van de jungle van Guatemala worden complexe ondergrondse structuren gevonden die wijzen op de vroegere aanwezigheid van een volk. Op een verlaten tropisch eiland behuist een meer de grootste concentratie kwallen ter wereld. Waar komen die vandaan? In een stenen constructie in de noorderlijke oerwouden van Argentinië wordt een swastika aangetroffen. Hebben hier vluchtende nazi’s gewoond? Grotten vol beenderen worden ontdekt, nieuwe plantensoorten vorden gevonden, archeologen graven verborgen structuren op… De jungles van deze wereld hebben nog heel wat geheimen die mondjesmaat prijsgegeven worden. In de documentairereeks ‘Secrets in the Jungle’ volgen we onderzoekers en wetenschappers die er het fijne van willen weten.

In elke aflevering worden verschillende mysteries zo goed en zo kwaad mogelijk opgehelderd. Met de hulp van moderne technologie kunnen experten tegenwoordig een geschiedenis schetsen die honderden jaren verborgen bleef.

Ontdek 'Secrets in the Jungle' vanaf 3oktober op History Channel, beschikbaar in de tv-optie Pickx Mix. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top