PiKaH baant zich een weg naar Tekken World Tour 2022

Nieuws | Terwijl de Tekken-esport nog relatief onbekend is bij het grote publiek, werd afgelopen weekend de laatste Benelux Major gehouden in Amsterdam. Dat maakte deel uit van de regionale kwalificaties voor het WK, en de Belg PiKaH won het toernooi met glans.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Tekken World Tour 2022

Om mee te doen aan de 2022 Tekken World Tour, (het WK Tekken) moet je een reeks gevechten doorstaan en zoveel mogelijk punten verzamelen om zo bovenaan de board van je regio te eindigen en door te stoten naar de volgende fase.

De eerste Stage is de regionale kwalificatiefase: van 24 juni tot 3 oktober strijden de beste spelers uit elke subregio van de continenten (Afrika-Amerika-Azië-Europa-Rest van de Wereld) om de World Tour te bereiken.

In het geval van PiKaH is dat de regio “West-Europa“, een van de twee subregio’s van het Europese continent. Ook een reeks secundaire toernooien zoals Masters & Dojo Events werden georganiseerd om deelnemers in staat te stellen extra punten te verdienen.

Van oktober tot december wordt de tweede fase van het toernooi gespeeld: de laatste 13 regionale kwalificatiewedstrijden, één voor elke subregio van de wereld. Het hoogtepunt, het WK zelf, vindt begin 2023 plaats! De spelers met de meeste punten van elke subregio zal zich daarvoor kwalificeren.

Kampioen van de Benelux

Na een reeks overwinningen in Dojo-evenementen, zoals Pearl Fist Tournament #3 en Spain Weekly Tourney #8 waar hij als eerste eindigde, onderscheidde PiKaH zich onlangs in de regionale subkwalificaties die specifiek zijn voor de Benelux. Tijdens de Amsterdam Major van het Tekken Benelux Championship 2022, dat afgelopen weekend plaatsvond, stond de Belg namelijk comfortabel op de eerste plaats van het podium.

Decryptme, ArtofAce, Hasaldo: hij maakte korte metten met zijn tegenstanders door geen enkel punt af te staan en won de grote finale met 3:1 van de Nederlander Kyoko-manjiii.

PiKaH (260 punten) staat nu 11e op het board ‘West-Europa’, waar de Fransman Super AKouma heer en meester is (840 punten).

Bronnen: Bandai Namco, Liquipedia en Twitter.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top