Onthulling van nieuwe Summoner’s Cup zorgt voor gemengde reacties

Nieuws | De nieuwe Summoner's Cup, die een paar dagen geleden werd onthuld door Tiffany's & Co, viel niet in goede aarde bij de fans van het competitieve circuit. De trofee zal worden toegekend aan de wereldkampioenen na afloop van de Worlds van 2022, die van 29 september tot en met 11 november op het Amerikaanse continent zullen doorgaan.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na tien jaar trouwe dienst krijgt de Summoner’s Cup een enorme facelift als League of Legends Worlds later deze maand van start gaat. De competitie, die in 2012 werd geïntroduceerd, werd voor het eerst in zijn bestaan op een dergelijke manier herwerkt.

En daarvoor werkt Riot Games opnieuw samen met een luxehuis, drie jaar na zijn partnerschap met Louis Vuitton. De goudsmeden van Tiffany’s & Co kregen de opdracht voor het design van deze nieuwe trofee, nadat ze de beker voor de LPL, de Chinese competitie, hadden ontworpen. Met een prachtige kunstwerk van 19,5 kilogram en 68 centimeter hoog tot resultaat, dat een duidelijke evolutie betekent ten opzichte van het vorige ontwerp.

Maar niet iedereen is even blij met die evolutie. Het nieuwe design wordt door veel fans als te simplistisch beschouwd en wordt ook bekritiseerd om zijn gebrek aan originaliteit.

De juweliers die verantwoordelijk zijn voor het project hebben zich laten inspireren door de basis van League of Legends. Elk van de vijf takken vertegenwoordigt een van de vijf rollen waaruit een team bestaat. Nieuw is ook dat de naam van elk team dat de wereldbeker wint op de beker zal worden gegraveerd, samen met de namen van de winnende spelers.

Om te weten te komen welk team zijn logo op dit nieuwe symbool van de League of Legends-competitie mag zetten, zul je moeten wachten tot 5 november. De grote finale van de Worlds vindt op die datum plaats in San Francisco.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top