Esportskalender: September 2022

Nieuws | Nationaal League of Legends Elite Series Benelux – promotietoernooi | Op 12, 13, 14, 19 en 20 september 2022 Het reguliere seizoen van de Elite Series is voorbij en terwijl de teams uit de Benelux niet meer in aanmerking komen voor de European Masters, komt de actie in onze favoriete regio weer op gang. Op […]

Door Proximus

Deel dit nieuws

Nationaal

League of Legends

Elite Series Benelux – promotietoernooi | Op 12, 13, 14, 19 en 20 september 2022

Het reguliere seizoen van de Elite Series is voorbij en terwijl de teams uit de Benelux niet meer in aanmerking komen voor de European Masters, komt de actie in onze favoriete regio weer op gang. Op de agenda: een toernooi dat de onderste Elite Series-teams zal uitspelen tegen de beste teams van de Belgian en Dutch Tour, de tweede divisie van de Benelux.

Aan Belgische zijde zullen de mannen van KVM Esports en ION SQUAD hun plaats in de Elite Series verdedigen tegen de jonge spelers van ZENNIT Gaming, die het circuit goed kennen. De Northern Lions, die zich via de Dutch Tour kwalificeerden, vervolledigen de line-up voor het toernooi. De twee beste teams treden alvast op de voorgrond.

Red Bull Solo Q – Open Qualifiers | Van 2 tot 4 en 6, 11 en 13 september 2022

Na het overdonderend succes van de vorige edities is het geen verrassing dat Red Bull het in 2022 opnieuw ging organiseren. Het is nu ook bevestigd: de Red Bull Solo Q keert terug voor een nieuw seizoen in de vier uithoeken van de wereld! Maar eerst moet je een reeks open kwalificatietoernooien doorlopen, die gedurende de hele maand september op de planning staan. Hopen dus dat je de top van deze 1V1-competitie bereikt en het opneemt tegen de beste duellisten ter wereld.

Counter-Strike : Global Offensive

Elite Series Benelux Summer Split 2022 – Regulier seizoen | Op 1 en 8 september 2022

Het einde van het reguliere seizoen nadert snel in de Elites Series: Counter-Strike! Er zijn nog maar twee speeldagen te spelen en tegen alle verwachtingen in is het niet langer eClub Brugge dat aan de leiding staat. Door een nederlaag tegen KRC Genk Esports zijn ze één plaats gezakt in het klassement, ten voordele van de mannen in het blauw, maar dit zou hun kwalificatie voor de play-offs niet in gevaar mogen brengen. Wat Join The Force en mCon Esports betreft, is er nog niets zeker aangezien geen van beide teams een overwinning heeft behaald.

ESL Benelux Proximus Championship – Groepsfases | Elke maandag om 18 uur

De grootste competitie Counter-Strike in de Benelux is terug! Na verschillende weken van open qualifiers kennen we eindelijk de acht ploegen die zullen deelnemen aan deze eerste etappe die tot 3 oktober zal duren. LowLandLions en eClub Brugge zijn opnieuw van de partij dankzij hun prestaties in het vorige seizoen. Stinkdiertjes, MachineSoldiers, KRC Genk Esports, mCon Esports, Virtuosity Gaming en d0gs proberen om nog één van de vier play-offplaatsen te bemachtigen.

VALORANT

VALORANT Trinity Trials – Fall Trial | Van 3 tot 11 september 2022

Het serieuze werk begint in deze derde editie van het VALORANT Benelux circuit. Net als in de vorige edities nemen acht teams het tegen elkaar op in een rumble stage. Slechts vier van hen gaan door naar de play-offs. En er zitten ook enkele bekende spelers in het ecosysteem, van wie sommigen de titel zelfs al hebben gewonnen. MaximN, die de titel won met PXL Esports en ook quqelequ, die deze keer zijn geluk gaat beproeven met het academische team van Sector One.

Rocket League

Elite Series Summer 2022 – Regulier seizoen | Op 6, 13,14, 20, 27, 28 september 2022

Na bijna drie jaar de competitie van League of Legends in de Benelux te hebben gedomineerd, lijkt het erop dat twee Belgische teams nu hebben besloten om te gaan strijden om de titel in Rocket League. Met nul verliezen, lijken de teams niet te stoppen. We zullen moeten wachten tot 20 september om de clash tussen deze twee titanen te zien. Slechts één van hen kan ook als winnaar uit de bus komen.

Evenementen

EGO Base Camp – Open op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag

Kom tot december verschillende games uitproberen in de gloednieuwe ruimte die door de European Esports Organization is opgezet! Ontdek in het hart van het maritiem station een ruimte die in het teken staat van videospelletjes en waar iedereen welkom is! Om er gebruik van te maken hoef je trouwens niet veel geld te betalen. Je moet je alleen maar bij de ingang laten registreren om gebruik te kunnen maken van de verschillende consoles en simulators die er zijn.

Frag-O-Matic | Van 2 tot 4 september 2022

Voor één keer staat er een LAN aan de horizon van het Belgische esportlandschap. De Frag-O-Matic is een bekend evenement voor wie de scene wat kent en zal gedurende twee dagen liefhebbers van videospelletjes uit het hele land samenbrengen. Op het programma: wedstrijden CS:GO, VALORANT, League Of Legends, Rocket League, Multiversus en vele andere. Doe jij ook mee?

LouvardGame 2022 | van 16 tot 18 september 2022

LouvardGame, een belangrijke organisator van esportsevenementen, komt voor de editie van 2022 terug naar Charleroi voor een professioneel evenement dat ook toegankelijk is voor bezoekers. Verschillende teams zullen het tegen elkaar opnemen in CS:GO, R6S & DotA2 om diverse prijzen te winnen.

Internationaal

League of Legends

LEC: Summer Split 2022 – Playoffs | Op 2, 3, 4, 10 en 11 september 2022

De laatste rechte lijn voor de vijf teams die nog in de running zijn voor de titel van LEC Summer Split 2022! Terwijl de play-offs nu goed op gang zijn, maakt België nog steeds aanspraak op die titel, met Nisqy en Targamas die MAD Lions en G2 Esports vertegenwoordigen. Afspraak op 11 september voor de afsluiting van het zomersegment, dat doorgaat in Malmö, Zweden.

Counter-Strike : Global Offensive

Na een welverdiende zomerstop is het tijd voor de topspelers van Counter-Strike om weer aan de slag te gaan. En september zal een zeer drukke maand worden, net zoals de rest van 2022…

ESL Pro League XVI | Van 31 augustus tot 2 oktober 2022

Een van de meest prestigieuze competities maakt deze maand zijn comeback maakt. Voor de zestiende keer brengt de ESL Pro League de beste teams ter wereld samen voor een langlopende competitie. Bijna een maand lang zullen 24 teams strijden om het grootste deel van het prijzengeld van 835.000 dollar en voor een plaats op de IEM Katowice 2023 en de BLAST 2023 World Finals. Dus wie wordt de opvolger van het internationale rooster van FaZe Clan, gekroond tot kampioen in seizoen 15?

ESL Challenger Melbourne 2022 | Van 2 tot 4 september 2022

In Australië zullen acht niet-ESL Pro League-teams het tegen elkaar opnemen op het Dreamhack-festival in Melbourne. Onder de meest indrukwekkende teams zien we OG Esports, maar ook de Brazilianen van paIN Gaming en Imperial Esports. Maar pas op: deze teams mogen dan wel favoriet zijn, de kleintjes van het toernooi kunnen wel eens verrassen.

VALORANT

VALORANT Champions 2022 | Van 31 augustus tot 19 september 2022

Het moment waarop de fans van VALORANT hebben gewacht, is eindelijk hier. Na een slopend seizoen ontmoeten de beste teams van de wereld elkaar in september in Istanbul. Aan Belgische zijde rust alle hoop op de schouders van de gebroeders Benrlitom: ScreaM en Nivera. Onder de kleuren van Team Liquid zullen de twee jonge mannen hun handen vol hebben als ze de trofee mee naar huis willen nemen.

Tekken

Tekken Benelux Championship 2022: Amsterdam Major | 3 september 2022

De Major van Amsterdam is een belangrijk evenement in het Tekken Benelux Championship. Deelnemers verdienen punten om bij de beste regionale spelers te horen en zich te kwalificeren voor de finale van het Tekken Benelux Championship in Brussel. Het jonge Belgische wonderkind PiKaH is een van de qualifiers.

Evenementen

TOKYO GAME SHOW | Van 15 tot 18 september 2022

De Japanse versie van Gamescom is terug en gaat zoals gewoonlijk door in het Japanse Chiba. Een evenement dat geen enkele gameliefhebber mag missen, want uitgevers zoals Capcom, Konami en Xbox hebben hun aanwezigheid al bevestigd en hebben de gelegenheid om nieuwe games te presenteren of de voortgang van de ontwikkeling van sommige reeds aangekondigde games te tonen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top