LEC: Samenvatting van een explosief eerste play-off weekend

Nieuws | Dit weekend gingen de play-offs van het zomersegment van ons Europees League of Legends-kampioenschap, de LEC, van start. In de eerste ronde zegevierden G2 Esports, Rogue en Fnatic. Misfits Gaming en MAD Lions krijgen een tweede kans in de loser bracket, de spelers van EXCEL zijn uitgeschakeld.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De play-offs van de Summer Split 2022, de laatste competitieve fase vóór de Worlds, zijn goed van start gegaan voor de deelnemende team. Drie wedstrijden werden dit weekend gespeeld, en de scenario’s waren in vele opzichten verrassend.

Op vrijdagavond begonnen Rogue en MAD Lions, respectievelijk tweede en derde gerangschikt na het reguliere seizoen, aan een van de meest felbevochten wedstrijden van deze eerste ronde. Het duel ging door tot het einde van de vijf toegestane rondes.

© LEC (Michal Konkol)

Rogue pakte de eerste zege, maar daarna kwamen beide teams snel na elkaar tot scoren. Het duurde 44 minuten in de vijfde game voor Rogue de wedstrijd afsloot en een plaats in de halve finales veiligstelde.

De tweede wedstrijd van het weekend, in de top van de play-off bracket, ging tussen G2 Esports – eerste van het reguliere seizoen – en Misfits Gaming. Zoals verwacht was de eigenzinnigheid van midlaner Vincent “Vetheo” Berré niet opgewassen tegen een veel completer G2 Esports dat zich vaker op zijn gemak voelde.

Hij werd gedurende de hele Split als de architect van de overleving van de Misfits beschouwd, maar de Fransman verloor met 3-1, aan het eind van een Bo5 die grotendeels werd gedomineerd door de Belg Raphaël “Targamas” Crabbé en de ninja’s.

De laatste wedstrijd van de week was waarschijnlijk de spannendste: een laatste kans voor Fnatic en EXCEL. Beide teams zaten in de loser bracket vanwege hun vijfde en zesde plaats in het klassement. Het waren de mannen van EXCEL die vanaf het begin de leiding namen en de eerste en tweede ronde van de BO5 wonnen.

Op één nederlaag van de uitschakeling liet Fnatic eindelijk zijn beste kant zien, een die ze de laatste tijd met moeite konden tonen. Ook al werden ze beroofd van picks, die hun carry’s een goede scaling aan het einde van de wedstrijd moesten opleveren, slaagde Fnatic erin om terug te komen. Het team sloot het weekend af met een reverse sweep die weinigen hadden zien aankomen. Opvallend was de prestatie van de Spaanse jungler Iván “Razork” Martín Díaz, die tot MVP van het spel werd verkozen.

© LEC

Fnatic komt deze vrijdag om 18u tegenover Misfits Gaming te staan voor een plaats tegen MAD Lions. Die zal doorgaan op zondag om 17u. Op zaterdag zullen de twee leiders van het reguliere seizoen, Rogue en G2 Esports, tegen elkaar strijden voor de eerste plaats in de finale van de Summer Split 2022. Terwijl G2 Esports zich al had gekwalificeerd voor de Worlds dankzij hun prestaties in het reguliere seizoen, hebben MAD Lions en Rogue dit weekend hun deelname aan de competitie bevestigd.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top