Familiefilmtip voor het einde van de vakantie: 'De Gebroeders Schimm'

Kids | Ouders en hun kroost voelen het al: het einde van de zomervakantie nadert met rasse schreden. Het is zaak om nu nog volop te genieten van de laatste dagen, en hoe kan dat beter dan met een vermakelijke familiefilm. Proximus Pickx heeft alvast een tip voor je: ‘De Gebroeders Schimm’ op Streamz.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De geestige griezelfilm voor de hele familie ‘De Gebroeders Schimm’ (2021) is het Vlaamse, jeugdige antwoord op Amerikaanse blockbusters uit de jaren 80 zoals ‘Gremlins’ en (uiteraard) ‘Ghostbusters’. De broers Andrew en Michael Van Ostade – die ooit meespeelden in de band School Is Cool – schreven en regisseerden deze film, waarin ze zelf ook de broers in de titel spelen.

Wanneer de jonge Lilith naar een internaat wordt gestuurd, merkt ze dat zij en haar nieuwe vrienden omringd zijn door spoken. Niemand gelooft haar, behalve de gebroeders Schimm, die professioneel op spoken en monsters jagen. Via Lilith komen de broers een nieuwe soort griezel op het spoor. Kunnen ze het monster dat in ons allemaal leeft ook de baas?

Filmmakers Andrew en Michael Van Ostade kruipen dus in de huid van de excentrieke spokenjagers die met hun creatieve gadgets de wereld wat veiliger maken. In de rol van de dappere Lilith zien we de het jonge talent Eva Luna Van Hijfte, die voor het eerst de overstap van het theater naar het grote scherm maakte. Daarnaast zijn rollen weggelegd voor onder anderen Tine Embrechts, Sven De Ridder en Jonas Govaerts.

De filmmakers combineerden poppen, animatronics en computereffecten om de vele monsters in de film tot leven te wekken, waardoor fans van de klassieke avonturenfilms uit de jaren 80 en 90 er zeker een dosis nostalgie bij zullen voelen. Voor wie te jong is om die periode te hebben meegemaakt, is het dan weer vooral een leuke, grappige en spannende prent vol avontuur en sfeer.

Ontdek 'De Gebroeders Schimm' nu op Streamz via Proximus Pickx! Ontdek het aanbod en probeer de tv-optie 1 maand gratis uit via deze link/ de promotiecode 'PROXIMUS1M'. Daarna betaal je 11,95 euro per maand. Klik hier om te achterhalen hoe eenvoudig je je Streamz-account activeert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top