T1 en Gen.G plaatsen zich als eerste teams voor Worlds

Nieuws | De eerste teams die naar de Worlds mogen, zijn bekend. De Koreaanse teams T1 en Gen.G pakten afgelopen weekend de eerste tickets voor het WK van League of Legends. En dat is geen grote verrassing: beide teams eindigden vorig jaar in de halve finales van het prestigieuze toernooi.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het is geen grote verrassing dat T1 en Gen.G zich als eerste konden plaatsen voor de Worlds van League of Legends. De twee Koreaanse teams behoren tot de wereldtop en namen allebei aan drie van de vier vorige edities deel. T1 is drievoudig wereldkampioen, een halve finaleplaats is de beste prestatie van Gen.G.

Die laatste was de eerste die zich kon kwalificeren voor de Worlds. Gen.G won op zaterdag de halve finale van de LCK Summer Play-offs tegen Liiv SANDBOX. Het team van coach Score zorgde voor een dominante 3-1 zege, inclusief een laatste game die eindigde na amper 22 minuten.

Hoewel T1 al drie wereldtitels op zak heeft, verliep de kwalificatie in de LCK, de Koreaanse League of Legends-competitie, wat moeilijker. Faker en zijn teamgenoten haalden opgelucht adem na een bloedstollende marathon van 5 games tegen DWG KIA.

Nochtans kwam T1 zonder al te veel moeite op een 2-0 voorsprong. Maar de wereldkampioen van 2020 gaf zich niet zomaar gewonnen en won games drie en vier. T1 moest vrezen voor een reverse sweep. Het team gooide daarom de tactiek helemaal om door te focussen op een late game overwinning. Na 42 razend spannende minuten mochten Faker & co. dan toch zegevieren.

Op zondag 28 augustus zullen Gen.G en T1 het tegen elkaar opnemen in de grote finale van de LCK Summer Split. Van hun tickets voor de Worlds zijn beide teams dus al zeker. De meest prestigieuze competitie op League of Legends gaat op 29 september van start in zowel Mexico als de Verenigde Staten, de finale staat gepland voor 5 november.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top