Riot begint binnenkort met verwijderen van inactieve accounts

Nieuws | Heb je al lang geen League of Legends meer gespeeld, maar wil je wel je Riot-account behouden? Let dan op! De ontwikkelaar heeft deze week namelijk bekendgemaakt dat het binnenkort zal starten met het verwijderen van inactieve accounts. Maar accounts moeten wel aan enkele voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

In een blogpost op de officiële website van Riot Games werd deze week bekendgemaakt dat de Amerikaanse ontwikkelaar binnenkort zal beginnen met het verwijderen van oude, inactieve accounts. Als reden geeft Riot databescherming aan:

“We willen de beslissingen van spelers en hun privacy respecteren door hun gegevens te verwijderen. We verwelkomen deze spelers graag terug en nodigen ze uit om een nieuw Riot Games-account aan te maken wanneer ze daar klaar voor zijn,” staat te lezen op riotgames.com.

Maar geen paniek als je lang geen League of Legends meer hebt gespeeld. De accounts die verwijderd worden, moeten aan enkele zeer strikte voorwaarden voldoen. Alle accounts die tijdens de afgelopen drie jaar activiteit vertoonden op de websites, applicaties of games van Riot, zullen niet verdwijnen.

Bezit je een account dat je al langer dan drie jaar niet meer gebruikt hebt? Dan hoef je nog steeds niet te panikeren. Want voor ze verwijderd worden, moeten alle inactieve accounts ook nog aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Het account heeft nooit in-game currency gekocht
  • Het account heeft nooit in-game currency ontvangen
  • Het account heeft in totaal minder dan 20 uur gespeeld
  • Het account is niet in het bezit van zeldzame limited editions in een game

Accounts die aan alle bovenstaande voorwaarden voldoen, zullen de komende maanden via email een waarschuwing krijgen. Vanaf dan zul je enkel nog kunnen inloggen op support.riotgames.com. Wil je je account toch behouden? Dan hoef je je enkel in te loggen op die website om je uit te schrijven.

Zoals je ziet, gaat de ontwikkelaar heel voorzichtig te werk. Terecht, want veel spelers hechten veel waarde aan hun accounts, waar ze vaak heel wat tijd (en geld) in hebben gestoken!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top