RLCS: Team BDS wint de Worlds

Nieuws | Rocket League | De Rocket League Worlds gingen op 9 augustus van start in Dallas, VS. Onze Belgische vertegenwoordigers van Karmine Corp, Aztral en hun coach Eversax, moesten eerst door de Wild Card-fase. De spelers van de Blue Wall voegden zich bij de reeds gekwalificeerde teams zoals BDS, Moist, Falcons en G2 in de groepsfase. Aan het eind van de rit waren het de spelers van Team BDS, geleid door MonkeyMoon, die de trofee wonnen. Bij deze, een terugblik op een competitie vol spanning.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Van 4 tot 9 augustus vond de wildcardfase plaats. Zestien teams kwalificeerden zich om te strijden voor de laatste beschikbare plaatsen in de groepsfase van de Worlds.

Onder de deelnemende teams, Karmine Corp, van onze Belgische vertegenwoordigers Aztral en hun coach Eversax. Het minste wat we kunnen zeggen is dat het team de uitdaging aanging, ondanks enkele moeilijkheden om in de Verenigde Staten te geraken. De spelers hadden jammer genoeg te maken met vertraagde en geannuleerde vluchten, en zelfs met bagageproblemen tijdens hun reis…

Deze problemen hadden echter geen enkele invloed op Noly en zijn team. Nadat ze hun eerste drie wedstrijden met in totaal slechts één nederlaag hadden doorstaan, werd de rest van de weg perfect afgelegd. Met 4-0 overwinningen tegen Renegades en Optic Gaming plaatsten ze zich voor de groepsfase van de Worlds.

Het andere team dat een Wild Card behaalde zonder te verliezen was het Franse roster van Samper esport, onder leiding van Chaussette45 die een vergelijkbare reeks als Karmine neerzette. Drie plaatsen lagen nog voor het grijpen. Het waren de Noord-Amerikanen van Optic Gaming, Space Station Gaming en de Zuid-Amerikanen van The Club die als laatsten hun ticket voor de groepsfase bemachtigden, en hoopten de felbegeerde trofee in de wacht te slepen.

De trofee. (© @RLEsports)

Een prachtige groepsfase

Het format van deze wereldbeker bestond uit twee poules van acht teams, in een Bo7 met een double elimination bracket. De beste vier teams in elke poule gingen rechtstreeks door naar de play-offs.

In groep A zaten veel favorieten van de competitie, zoals Moist, de winnaars van de recentste Major, en Team BDS. De titelverdediger kwam ongeslagen uit de groepen.

Vatira en Moist versloegen eerst Space Station Gaming en daarna Samper met 4-0. MonkeyMoon en zijn Franse teamgenoten wonnen van de Renegades en plaatsten zich daarna voor de play-offs, ten koste van Version1, met 4-0.

In de lower bracket deden de Noord-Amerikaanse teams het beter. Version1, geleid door Torment en Comm, won van Space Station Gaming. Samper esport slaagde er niet in haar goede vorm te bevestigen. De Fransen kregen een comeback van NRG te verduren en werden zo de kwalificatie afgesnoept.

In groep B waren Winter Major-winnaar G2 en Falcons – finalisten die in Londen van Moist verloren – de favorieten. Karmine Corp moest het eerst opnemen tegen de Brazilianen van Furia. Een 4-2 nederlaag stuurde Itachi en z’n compagnie rechtstreeks naar de lower bracket…

Het was G2, oppermachtig dankzij een sterke Chicago, dat een einde maakte aan Optic Gaming en vervolgens Furia. FaZe Clan, aan de andere kant, bereikte de overwinning door zich te ontdoen van The Club en vervolgens korte metten te maken met de Falcons met 4-0.

In de lower bracket stond Karmine Corp met de rug tegen de muur, en had geen ruimte voor fouten. De spelers moesten het opnemen tegen Optic Gaming, een team dat hen niet onbekend is en dat ze al tijdens het Wild Card-toernooi hadden ontmoet. Na een lastige start zetten Aztral en zijn team een tandje bij om de laatste twee rondes veilig te stellen en met 4-2 te winnen. De wraakzuchtige Falcons waren klaar om te spelen voor hun plaats in de competitie.

De spelers van Eversax begonnen goed door de eerste twee games te winnen, maar lieten de Falcons terugkomen tot 2-2. Dankzij twee nipte overwinningen, waarvan de laatste in overtime, plaatste Karmine zich voor de eerste keer in de geschiedenis voor de play-offs. Ondertussen versloeg het Braziliaanse Furia The Club om de laatste plaats in de play-offs te bemachtigen.

@RLEsports

Een spannende eerste ronde van de play-offs

In deze play-offs hadden de teams niet langer het recht om fouten te maken. De kans voor de toeschouwers om enkele prachtige, maar evenzeer hartverscheurende wedstrijden te zien, bijvoorbeeld wanneer Karmine Corp het opnam tegen het Franse BDS-roster of de Noord-Amerikaanse derby tussen G2 en NRG. En hoewel Moist de favoriet was, moet ook rekening worden gehouden met de consistente AyyJayy en FaZe of Caard en Furia.

De eerste wedstrijd ging tussen FaZe en Version1. Meer was niet nodig om deze play-offs goed te beginnen. Er waren zeven wedstrijden nodig om het duel te beslissen tussen de twee ploegen, die nek aan nek gingen. Version1, geleid door een geïnspireerde Comm, slaagde erin een zevende game af te dwingen. Maar zonder succes. Firstkiller en zijn team wonnen de laatste ronde en plaatsten zich voor de halve finales.

Elke wedstrijd van de play-offs bood een verrassing. Het tweede Noord-Amerikaanse duel van de avond was G2 tegen NRG. Beide teams hadden wisselende resultaten behaald tijdens de Worlds. Uiteindelijk waren het de G2-spelers die de titelaspiraties van Jstn en NRG vernietigden.

De echte verrassing van deze eerste ronde kwam uit Zuid-Amerika. En terecht, want Furia deed alle voorspellingen teniet door de grote favorieten Moist te verslaan. Joyo, Rise en Vatira kregen de kans om tot 3-2 te naderen, maar het waren de Brazilianen die met een fenomenale laatste game de wedstrijd wonnen. Moist eindigde in de top 8 en moet teleurgesteld terugblikken op het toernooi.

De laatste wedstrijd van deze eerste ronde plaatst het Franse roster van de Zwitserse organisatie BDS, met een Seikoo die zich tijdens het eerste seizoen in het RLCS-circuit meteen kon plaatsen voor de Worlds.

De spelers van de Blue Wall begonnen aan hun BO7 met 1-0, voordat ze de toorn van het Franse trio moesten ondergaan. Na drie nederlagen op rij stond KC met de rug tegen de muur. Dankzij een Aztral in vuur en vlam en een geweldige team spirit kon Karmine BDS naar game 7 duwen.

Een finalewedstrijd die BDS uiteindelijk won, maar die in de laatste seconden had kunnen kantelen. Aztral kwam heel dicht bij de gelijkmaker om beide teams naar de verlenging te sturen. De Belgen van Karmine Corp eindigden dus in de top 8 na een ongelooflijke run. Eén ding is zeker, Aztral zal volgend seizoen weer in de schijnwerpers staan.

Halve finales van een hoog niveau

Na een knotsgekke eerste ronde hadden de spelers weinig tijd om zich te amuseren, want de halve finales lagen in het verschiet.

Opnieuw wachtte de G2-spelers een Noord-Amerikaanse confrontatie, deze keer tegen het FaZe Clan van Firstkiller. Een wedstrijd die over het algemeen goed werd gecontroleerd door de G2-spelers, aangevoerd door JKnaps, die zich voor de tweede keer in zijn carrière plaatste voor de RLCS Worlds-finale.

De andere halve finale ging tussen Furia en Team BDS. Een spannende match-up voor Seikoo, MonkeyMoon en Extra, want de Brazilianen probeerden om de Zuid-Amerikaanse regio voor de eerste keer te kwalificeren voor de finale van de RLCS Worlds.

En het begon goed voor Furia, dat zijn spel zodanig opdrong dat het het Franse trio aan het twijfelen bracht. De Brazilianen kwamen met 2-0 aan de leiding. Uiteindelijk slaagden de spelers van Team BDS, geholpen door een beslissende Extra, erin de trend te keren. Met een 4-2 eindstand voegden de Fransen zich bij de G2 voor de grote finale.

G2-BDS: de clash der titanen

Die finale beloofde een verrassing te worden tussen twee teams die de hele competitie ongeslagen waren gebleven. Alleen BDS moest tijdens het toernooi een wedstrijd met zeven rondes ondergaan, in de play-offs tegen Karmine Corp. G2 had daarentegen veel minder moeite, en moest amper vijf games incasseren.

De wedstrijd beloofde dus enorm spannend te worden. Na een korte intro in een volle arena in Dallas, kon de grote finale van de RLCS 2022 Worlds beginnen. En het was BDS dat aan het langste eind trok.

De eerste games vielen al snel in het voordeel van de Fransen uit. Ook al bleef G2 proberen, de score draaide telkens in het voordeel van BDS uit, dat zo 3-0 voorkwam. Aan de kant van G2 hingen de hoofden naar beneden. Ondanks bij momenten een solide samenspel, waren JKnaps en zijn team nooit in staat om hun stijl op te leggen.

BDS won de RLCS World Championship 2022 Grand Final en het prijzengeld van 600.000 dollar. Die eindigde uiteindelijk op 4-1. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat een 100% Frans trio de competitie wint. MonkeyMoon, Extra en Seikoo kunnen genieten van deze prestigieuze overwinning tegen een tegenstander van formaat.

Gezien het hoge competitieniveau en de opkomst van minder bekende regio’s, is het zeker dat de RLCS van volgend seizoen vol verrassingen zal zitten!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top