LEC: G2 eindigt met drie zeges als eerste in groepsfase Summer Split

Nieuws | Het was de achtste en laatste week van competitie in de LEC. Sommige teams al gekwalificeerd waren voor de play-offs, zoals MAD Lions, Rogue of G2. Fnatic, Misfits, XL en Vitality moesten nog een paar wedstrijden winnen om zich te plaatsen voor de play-offs. Het minste wat we kunnen zeggen is dat deze drie avonden vol verrassingen zaten en dat het klassement stevig veranderde.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Toen de achtste week van competitie in de League of Legends Championship (LEC) begon, bood het klassement nog steeds de mogelijkheid voor vele twists. Er waren ook enkele mooie wedstrijden in de race voor het podium, de vierde plaats en de play-offs.

In deze wedstrijd waren het de teamgenoten van onze Belgische vertegenwoordiger Raphaël “Targamas” Crabbé die alles uit de kast wisten te halen, door de week in 3-0 af te sluiten met een prestigieuze overwinning tegen de MAD Lions; met Nisqy het andere Belgische team van dit LEC. Door deze overwinning kon G2 de eerste plaats van MAD overnemen.

De MAD Lions eindigden tweede, en maakte de nederlaag tegen G2 goed met twee zeges. Het Rogue van Odoamne, dat zeer constant was tijdens de hele week, nam de derde plaats in met twee overwinningen.

Een waanzinnige laatste nacht

Zodra de eerste drie plaatsen bekend en veilig waren, konden er nog slechts drie plaatsen verdeeld worden onder vier teams. XL, Fnatic, Misfits en Vitality hoopten nog steeds zich te plaatsen voor de play-offs. Voor het begin van week acht hadden XL en Fnatic de minste kans om zich te kwalificeren.

Ondanks de ongunstige loting wist Upset de week met 3-0 af te sluiten met een overwinning op Misfits Gaming op de slotdag. Door deze overwinning begon Fnatic aan een tiebreaker tegen de konijnen voor de vierde plaats. Die betekende kwalificatie voor de upper bracket van de play-offs.

In deze tiebreaker waren het Véthéo, die een enorme prestatie neerzette, en Misfits Gaming die aan het langste eind trokken. Fnatic eindigde vijfde ondanks een geweldige laatste week.

Zo lag alleen de zesde plaats nog voor het grijpen voor de twee resterende teams in de competitie. Ook deze plaats zou worden beslist in een tiebreaker. Vitality, dat goed op dreef was in de laatste week, stortte volledig in met drie nederlagen. XL, daarentegen, gaf zichzelf met twee zeges hoop op een plaats in de play-offs.

En in deze wedstrijd waren de teamgenoten van een geïnspireerde Patrik de betere, en plaatsten zich zo voor de play-offs van deze LEC Summer Split, waar ze het zullen opnemen tegen Fnatic.

De afgelopen week zat vol verrassingen en de teams zijn nu klaar voor de play-offs. Sommigen hebben zichzelf kunnen geruststellen, anderen zullen hun prestaties moeten bevestigen. Eén ding is zeker, de volgende LEC-duels beloven enorm spannend en opwindend te worden!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top