HUNI kondigt einde carrière als professionele speler aan

Nieuws | Toplaner Heo "Huni" Seung-hoon heeft op woensdag 9 augustus aangekondigd dat hij stopt als professionele League of Legends-speler. De Koreaan staat sinds 12 juli op non-actief bij TSM FTX, vanwege terugkerende blessures.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Een ware legende van het competitieve League of Legends-ecosysteem kondigde gisteren zijn pensioen aan. Na acht jaar op het hoogste niveau heeft Heo Seung-hoon, beter bekend als Huni, gisteren aangekondigd dat hij stopt met professioneel gamen.

Huni werd in juli op de bank gezet wegens terugkerende polsblessures, een welbekende plaag onder topspelers, een waar ook ADC Uzi last van had. Hij werd vervangen door Colin “Solo” Earnest, die gepromoveerd werd uit het academisch team.

Negen dagen later werd zijn rol aangepast in de Global Contract Database (het officiële Riot Games-document met de contracten van alle spelers en coaches in officiële competities staan) van speler naar coach.

Gezien de Twitlonger die de Koreaan postte na zijn aankondiging, is er een kans dat we hem terug zullen zien keren naar een team, ditmaal in een coachende rol. “Ik heb nog niet besloten wat ik in de toekomst ga doen, maar ik hoop in de esportsindustrie te blijven, want ik heb de LCS nog niet gewonnen. Dus is het misschien tijd om te winnen als deel van de staff?” schrijft hij.

Voor de jongeren onder jullie, het is de moeite waard om te weten hoe Huni zijn stempel heeft gedrukt op het hoogste niveau van competitieve League of Legends. Nadat hij zijn sporen had verdiend bij Fnatic, waar hij de 2015 Summer Split ongeslagen afsloot, ging hij spelen voor de legendarische organisatie SKT T1. Samen met Faker en zijn toenmalige teamgenoten bereikte hij de finale van de Worlds in 2017, waarin hij verloor van Samsung Galaxy, zes maanden na het winnen van de Mid-Season Invitational.

Huni (uiterst links) samen met de andere spelers van SKT T1 tijdens de finale van de Worlds 2017 – © Riot Games

Daarna trok hij naar Noord-Amerika om te werken voor Echo Fox, Clutch Gaming, Dignitas, Evil Geniuses en uiteindelijk TSM. Daar is zijn professionele gamecarrière dus tot een einde gekomen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top