Deze tv-tips brengen wat afkoeling in dit hete weekend!

Kids | Nu het buiten bloedheet is en de mussen in katzwijm van het dak vallen, wil je ongetwijfeld binnenshuis de koelte opzoeken. Proximus Pickx heeft daarom een reeks televisietips voor je opgezocht!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag: Breaking the Waves

In deze romantische prent van Lars Von Trier uit 1996 wordt de jonge Bess McNeil halsoverkop verliefd op de Deense boorplatformarbeider Jan Nyman. Ze trouwen ondanks afkeuring van de familie en kennissen van de vrouw. Na hun wittebroodsweken moet Jan terug naar zee en bidt Bess dat hij snel terugkomt. Tot haar verbazing komt haar wens uit wanneer haar man een ongeluk ternauwernood overleeft maar verlamd raakt. Hun huwelijk verandert radicaal, zo is Jan niet meer in staat om Bess seksueel te bevredigen. Daarom dringt Jan er bij zijn vrouw op aan om een minnaar te zoeken en hem daarna al haar verhalen te komen vertellen. Bess stemt toe en maakt het tot haar missie om zich volledig te geven aan andere mannen.

Bekijk ‘Breaking the Waves’ op vrijdag 12 augustus 2022 om 21u20 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app

The Eagle

Voor dit historisch epos blikken we even 1.900 jaren terug, rechtstreeks naar de tweede eeuw van onze jaartelling. De jonge Romeinse officier Marcus Aquila (Channing Tatum) steekt in het noorden van Engeland de beruchte muur van Hadrianus over om in Schotland de adelaarsstandaard van het verdwenen negende Romeinse legioen te zoeken. Marcus heeft veel over om deze zoektocht te doen slagen, want zijn vader was opperbevelhebber van het negende legioen. Al gauw moet hij de strijd opnemen tegen de Keltische stammen die zijn vader versloegen.

Bekijk ‘The Eagle’ op vrijdag 12 augustus 2022 om 23u20 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app

Zaterdag: European Championships 2022

De Europese Kampioenschappen in München bundelen een reeks sportdisciplines die niet altijd de aandacht krijgen die ze verdienen: atletiek, kanovaren, standvolleybal, klimmen, en triatlon om er maar enkele te noemen. Sporza zendt alle wedstrijden en deelnames rechtstreeks uit van 11 tot en met 18 augustus. Vandaag is het de beurt aan het baanwielrennen, met een finale in de individuele achtervolging bij de vrouwen en de finale van de scratch bij de mannen.

Bekijk de European Championships 2022 op zaterdag 13 augustus 2022 om 18u op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app.

Achter de Wolken

In deze debuutlangspeelfilm van Cecilia Verheyden komen Emma (een rol van Chris Lomme) en Gerard (Jo De Meyere) elkaar na 50 jaar weer tegen. Ze hadden vroeger een relatie, maar ze gingen elk hun eigen weg en groeiden uit elkaar. Een halve eeuw later vinden ze opnieuw de liefde bij elkaar, maar kunnen ze de draad oppikken die ze vroeger hebben achtergelaten?

Bekijk ‘Achter de Wolken’ op zaterdag 13 augustus 2022 om 21u50 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app

Zondag: Koolputters

Deze documentairereeks schetst op unieke wijze hoe het werk in de Limburgse steenkoolmijnen moet geweest zijn. We zien onder meer de getuigenissen van verschillende Limburgse mijnwerkers en hun families, maar leren ook de gevaren van 'de put' kennen. De producenten kwamen net op tijd om deze verhalen aan de wereld te tonen, want inmiddels zijn verschillende mijnwerkers uit het programma overleden. Vandaag komen de buitenlandse werkkrachten aan bod en de veelkleurige kameraadschap onder de grond. De rest van de reeks kan je op VRT NU bekijken.

Bekijk ‘Koolputters’ op zondag 13 augustus 2022 om 21u05 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app

De Avonturen van Kuifje: Het Geheim van de Eenhoorn

In deze voor een Oscar genomineerde animatiefilm van Steven Spielberg proberen de jonge reporter Kuifje en zijn trouwe hond Bobbie het geheim te onthullen achter een schaalmodel van het zeilschip De Eenhoorn. Hij komt al gauw in het vizier van de kwaadaardige Sacharin, die op zoek is naar een piratenschat. VTM brengt je de Nederlands gedubte versie van de film, met onder meer de stemmen van Jelle Cleymans (Kuifje), Karel Deruwe (Kapitein Haddock) en Tom Van Bauwel (Scharlaken Rackham).

Bekijk ‘De Avonturen van Kuifje: Het Geheim van de Eenhoorn’ op zaterdag 13 augustus 2022 om 17u05 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top