Geschiedenis, drama en speelplezier in de tv-optie Pickx Mix

Kids | Wie abonnee is van de tv-optie Pickx Mix van Proximus mag zich de komende weken weer aan een pak nieuwe uiteenlopende titels verwachten. Wij lichten er drie uit die je deze maand niet mag missen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Invasion of Belgium

De documentaire ‘The Invasion of Belgium’ zoomt in op hoe ons land in de Eerste Wereldoorlog verzeild raakte, het verloop van het zogenaamde Schlieffenplan. Op 2 augustus 1914 dacht België nog een rol in de oorlog te kunnen ontlopen. De Belgen waren immers neutraal. Maar een dag later veranderde alles en werden ze wel degelijk onderdeel van het gevecht. De Duitsers voerden namelijk het Schlieffenplan uit, een tactiek om, wanneer de oorlog echt losbarstte, Frankrijk zo snel mogelijk te kunnen overrompelen. Daarvoor moesten de Duitsers door België, een manoeuvre dat bijlange niet zo vlot verliep als ze hadden gehoopt. De uiteindelijke mislukking van het Schlieffenplan is een belangrijke reden waarom de Duitsers de oorlog verloren. En dat is deels te danken aan de resistente Belgen.

Ontdek 'The Invasion of Belgium' op 4 augustus om 21u25 op History, beschikbaar in de tv-optie Pickx Mix. Probeer deze tv-optie nu één maand gratis uit. Daarna betaal je voor deze tv-optie 10,99 euro/maand. Ontdek hier alles over Pickx Mix!

Peaky Blinders – seizoen 5

Het misdaaddrama ‘Peaky Blinders’ is intussen een begrip geworden. Wie bij de kleermaker of de kapper binnenstapt en vraagt naar iets in de stijl van de serie, wordt meteen begrepen. Dat is te danken aan de ijzersterke verhaallijnen, de bikkelharde en drukkende atmosfeer en de uitstekende acteerprestaties. ‘Peaky Blinders’ is een vehikel voor de altijd uitstekende Cillian Murphy (‘Inception’, ‘Batman Begins’) om te schitteren, maar ook zijn collega’s Paul Anderson, Sophie Rundle, Joe Cole, Tom Hardy, Adrien Brody en Anya Taylor-Joy (om maar enkele van de grote namen in de cast te noemen) geven het beste van zichzelf.

Het vijfde seizoen van de serie begint op 29 oktober 1929, Black Tuesday, de dag waarop de Amerikaanse beurzen spectaculair crashten. In Groot-Brittannië groeit in die tijd de sympathie voor de fascistische beweging. Een nieuwe oorlog hangt in de lucht. Dat beseft ook Tommy, die de haatdragende beweging aan de wortels wil aanpakken.

Ontdek het vijfde seizoen van 'Peaky Blinders' vanaf 13 augustus op BBC First, beschikbaar in de tv-optie Pickx Mix. Probeer deze tv-optie nu één maand gratis uit. Daarna betaal je voor deze tv-optie 10,99 euro/maand. Ontdek hier alles over Pickx Mix!

Power Players

De oom van de 9-jarige Axel is een briljante speelgoedmaker die zelf niet eens beseft hoe krachtig zijn uitvindingen zijn. Wanneer Axel op een dag de Power Bandz vindt, ontdekt hij dat hij daarmee in een actiefiguurtje kan veranderen en samen met de Power Players Masko, Sarge Charge, Bearbarian, Bobby Blobby Galileo, Slobot en Zoe – die gemaakt worden door zijn oom – tegen de krachten van het kwaad kan vechten. De schurk Madcap, ook al een uitvinding van zijn oom, wil de Power Bandz namelijk ook bemachtigen om zijn sinistere plannen uit te voeren.

Ontdek het tweede seizoen van 'Power Players' vanaf 8 augustus op Boomerang, beschikbaar in de tv-optie Pickx Mix. Probeer deze tv-optie nu één maand gratis uit. Daarna betaal je voor deze tv-optie 10,99 euro/maand. Ontdek hier alles over Pickx Mix!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top