'Chicken Run' krijgt een vervolg!

Kids | Op deze Throwback Thursday keren we maar liefst 22 jaar terug in de tijd naar het jaar 2000. Als je ons toe had gezegd dat een film over pratende kippen een van de origineelste films van de jaren 2000 zouden worden, hadden we je waarschijnlijk niet geloofd. Maar 'Chicken Run' speelde het klaar! Zoveel jaren later krijgt de stop-motionfilm zelfs een vervolg. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eind jaren '80 bereikte een klein productiebedrijf in Bristol, Engeland, Aardman Animations, het onmogelijke. Met behulp van een onthutsend traag stop-motion animatieproces bliezen ze leven in brokken levenloze plasticine. Aardman was al verantwoordelijk voor de populaire claymation-avonturen van Wallace en Gromit, een kale man en de superintelligente beagle met wie hij samenwoont.

Het bedrijf won in 2005 een Oscar voor 'Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit'. Maar dat was niet hun eerste langspeelfilm, want vijf jaar eerder waagde Aardman de sprong in het diepe met 'Chicken Run'. De film brak records voor stop-motion animatie en werd al snel bekroond tot een van de origineelste films van zijn tijd.

Ambitieuze onderneming

'Chicken Run' vertelt het verhaal van een groep kippen op de boerderij van Mr. Tweedy en de wrede Mrs. Tweedy, die van plan is om pasteitjes van hen te maken. Als er een flamboyante Amerikaanse haan op het toneel verschijnt, hopen de hennen dat hij hen kan leren vliegen om zichzelf te bevrijden. Maar de pasteimachine is er sneller dan verwacht en ze moeten andere manieren vinden om te ontsnappen. 

In die tijd was een film als deze een zeer ambitieuze onderneming. Aardman had nog nooit een film van meer dan een halfuur gemaakt, en 'Chicken Run' duurde uiteindelijk drie keer zo lang. De middelen en het geduld van Dreamworks bleken essentieel. "Het was een bevrijding om zoveel tijd te hebben en zoveel geld om te investeren", zegt Tristan Oliver, de director of photography van de film. "We probeerden een soort agressief kindertelevisiemedium om te zetten in iets moois en cinematografisch."

'Chicken Run: Dawn of the Nugget'

Alle fans van de gekke kippenfilm kunnen nu hun hartje ophalen, want in 2023 komt er een vervolg op Netflix. Aardman werkt samen met de streaminggigant om 'Chicken Run: Dawn of the Nugget' te maken. Het nieuws kwam aan het licht in 2018 en de studio heeft duidelijk opnieuw veel werk gestoken in de film, want zelfs vier jaar later is hij nog niet helemaal klaar.

De nieuwe film brengt een groot deel van de originele cast terug, al worden sommigen onder hen nu door andere (stem)acteurs ingesproken. Zachary Levi en Thandiwe Newton kruipen in de huid van hoofdpersonages Rocky en Ginger. In 2000 werden zij nog gespeeld door respectievelijk Mel Gibson en Julia Sawalha. Er is geen officiële reden waarom de rollen zijn herschikt, maar Sawalha plaatste haar eigen verklaring in 2020.

Het verhaal speelt zich af nadat de kippen succesvol zijn ontsnapt van de vreselijke pasteitjesdood. Ginger en Rocky hebben eindelijk het geluk gevonden ergens op een eiland en verwelkomen hun dochtertje Molly. Hun happy end lijkt compleet. Maar terug op het vasteland wordt de hele kippensoort geconfronteerd met een nieuwe en verschrikkelijke bedreiging. Ginger en haar team beslissen hun eigen geluk op het spel te zetten om hun soort te redden van de ondergang. Als dat maar goed komt!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top