De Fungies, de grappigste paddenstoelen uit tekenfilmland zijn terug!

Kids | Vanaf 20 juni lanceert Cartoon Network een nieuw seizoen van 'De Fungies!', een komische animatieserie die zich volledig afspeelt in een prehistorisch tijdperk, bevolkt door... wandelende paddenstoelen. We volgen de avonturen van Seth, een nieuwsgierige maar soms iets te enthousiaste wetenschapsamateur.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Fungies leven in een perfecte, prehistorische utopie: Fungietown! Ze gaan er naar de Fungie School, hebben Fungie jobs, spelen Fungiebal en doen niets liever dan een hele dag lol trappen. Maar Seth, een 10-jarig paddenstoeljongetje, verlangt naar een ander soort vertier. Wetenschap en onderzoek zijn z'n passies, bij elke ontdekking wil hij dat aan de hele Fungie-community vertellen. Zijn wetenschappelijke avonturen creëren echter geregeld tumult in de stad. Geen probleem: Seth zoekt steeds zelf een creatieve oplossing, al leidt dat in de meeste gevallen tot nog meer hilarische situaties en anekdotes.

In dit gloednieuwe derde seizoen gaan absurdisme en fantasie weer hand in hand, wat maakt dat 'De Fungies!' een animatieserie is die zowel de kinderen als hun ouders kan bekoren. Volgens recensenten schept de reeks het perfecte evenwicht van een zacht, liefdevol universum voor de allerkleinsten, verweven met meer kritische en scherpe onderlaagjes voor de volwassenen. Een beetje 'De Smurfen', maar dan deze keer met de paddenstoelen in een hoofdrol.

Bedenker Stephen Neary wilde naar eigen zeggen een cartoon creëren naar het voorbeeld van zijn favoriete tekenfilms -zoals 'De Smurfen' en ook 'De Freggels'- uit de jaren 90, in 2D, niet te veel visuele kronkels of spitsvondigheden, maar een ode aan verwondering en fantasie. Missie geslaagd!

Bekijk de gloednieuwe afleveringen van 'De Fungies!' vanaf 20 juni elke weekdag om 17u05 bij Cartoon Network, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top