Grote belgisch spelers zetten in op integratie van esports en VR in het onderwijs

Nieuws | Op een conferentie georganiseerd in de zalen van de Universitaire Stichting bevestigden verschillende grote spelers in het Belgische esports-ecosysteem opnieuw het belang van esports en technologieën zoals virtual reality op het gebied van onderwijs. Sammy Mahdi, staatssecretaris bevoegd voor de Nationale Loterij die partner is van de Belgische Esportsfederatie, kwam ook aan het woord.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de prestigieuze Universitaire Stichting vond op woensdag 8 juni een conferentie plaats over de plaats van esports en VR in de opvoeding van de jongere generaties. Voor de gelegenheid kwam vertegenwoordigers van verschillende actoren uit het Belgische ecosysteem samen, zoals de VUB, de ULB, de organisatie EGO, de Belgische Esportsfederatie en de Nationale Loterij, partner van de BESF sinds juli 2021.

De conferentie begon met wat achtergrondinformatie die werd opgesteld door het bedrijf Deloitte en ons aan de groeiende ontwikkeling van esports binnen onze grenzen herinnerde. Ons nationale ecosysteem, op een lichte achterstand ten opzichte van andere landen, zit in een mondiaal Europees systeem dat van de gezondheidscrisis heeft geprofiteerd om zich te ontwikkelen. Bijna 46% van de ondervraagde Belgische consumenten zei dat ze in 2021 tijdens de pandemie meer esports waren gaan consumeren, met name dankzij programma's zoals de Proximus ePro League, die de lijst aanvoerde.

Maar het belangrijkste deel van deze bijeenkomst ging over de integratie van esports en VR in de opvoeding van onze toekomstige generaties. Die zullen steeds meer geneigd zijn om deze inhoud en technologieën te consumeren en te gebruiken. Daarna volgden verschillende academische leiders elkaar op, die punt voor punt de doelstellingen van de betrokken scholen uiteenzetten en de al bestaande toepassingen belichtten.

Neem het Minecraft Learning Lab, dat leerlingen van het Gentse Sint-Lievenscollege laat kennismaken met de basisbegrippen van het Latijn. Dit is slechts een van de vele initiatieven die gebruik maken van de mogelijkheden van deze nieuwe media om ze ten dienste van het onderwijs te stellen.

Samy Bessi, vice-voorzitter van de BESF, maakte van de gelegenheid gebruik om de doelstellingen van de federatie uit de doeken te doen en het standpunt van de BESF, die ijvert voor een toenemende integratie van deze sectoren in ons onderwijssysteem, te herbevestigen: "Onderwijs is één van de vijf pijlers waarop de BESF haar actiebeleid baseert. Het speelt een belangrijke rol in de nieuwe strategie van de federatie, die zich heeft kunnen omringen met mensen als Jos Verschueren, die in België bekend staat om het benadrukken van de educatieve kant in alles wat hij met de VUB doet.”

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top