5 dingen die je nog niet wist over 'Kim Possible'

Kids |

Wie kent de serie ‘Kim Possible’ nog? De reeks viert dit jaar haar twintigste verjaardag. Proximus Pickx ziet dat als een uitgelezen kans om even nostalgisch te worden en terug te blikken op deze Disney-productie boordevol actie, spionage, vriendschap en humor. Hier lees je vijf dingen die je nog niet over ‘Kim Possible’ wist! 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Neil Patrick Harris leende bijna zijn stem aan Robin Trepide

Of je hem nu zag in 'How I Met Your Mother', ‘the Baudelaire Orphans' of het meer recente 'A Talent in Solid Gold', de naam Neil Patrick Harris klinkt je ongetwijfeld bekend in de oren. De acteur deed eerder al verschillende voice-overs, zoals bijvoorbeeld in de twee animatiefilms 'Cloudy with a Chance of Meatballs'. Lang daarvoor, toen hij nog maar 28 jaar was, deed hij auditie om in 'Kim Possible' de stem van een personage te vertolken. Hij zou de stem van Kims beste vriend inspreken, maar uiteindelijk wist Neil Patrick Harris twee jaar later een hoofdrol te strikken in 'How I Met Your Mother'.

Kim Possible is geïnspireerd door… Marvel

Het zal je niet verbazen dat de makers van deze reeks zich lieten inspirerend door de verhalen van Marvel. De kostuums van de personages in ‘Kim Possible’ doen verdacht veel denken denken aan superhelden... Of eigenlijk superschurken! Zelfs in het scenario vinden we zelfs gelijkenissen terug. Het verhaal van de grote slechterik, Dr. Drakken, is inderdaad geïnspireerd door een personage uit de franchise. Vooraleer hij een vreselijke gekke wetenschapper werd, kreeg Dr. Drakken de naam ‘Drew Lipsky’ en was hij een goede vriend van James Possible, Kims vader, op de universiteit. Het lijkt erop dat hij veel wrok koesterde nadat de twee vrienden waren verhuisd en minder contact hadden met elkaar. Dat verhaal lijkt erg goed op dat van Doctor Doom. Ook hij had een hekel aan iemand, in zijn geval Red Richards, de oprichter van de Fantastic Four, omdat Doom denkt dat Richards ervoor zorgde dat hij op de universiteit werd geschorst. Een regen van Emmy Awards

Het minste wat we kunnen zeggen is dat 'Kim Possible' heel wat lof kreeg van critici, en in het bijzonder op de Emmy Awards! De serie haalde een eerste nominatie binnen in 2003, en dat al na één seizoen! Het werd genomineerd in de categorie van het beste animatieprogramma voor kinderen. Daarin moest de serie nipt het onderspit delven voor De Simpsons, maar het jaar daarop ontving ze nog twee nominaties. In 2005, tijdens het vierde seizoen, werd 'Kim Possible' maar liefst 8 keer genomineerd voor een Emmy. Dit is een absoluut record, waardoor de show de meest opgemerkte animatieserie van het jaar werd. Laat dit het bewijs zijn, voor wie nog niet overtuigd was, van het waanzinnige succes dat ‘Kim Possible’ had bij mensen van alle leeftijden.


De fans wisten er nog een vervolg aan te breien 

Oorspronkelijk zou 'Kim Possible' maar drie seizoenen duren. Uiteindelijk zou de film 'Kim Possible: So the Drama' Kims spionageavonturen in stijl afsluiten. Zowel de serie als de film wisten de fans te bekoren, waardoor stoppen destijds ondenkbaar leek. Door het enthousiasme van de fans werd er ook nog een vierde en laatste seizoen van 'Kim Possible' gemaakt. De producenten van de serie waren aangenaam verrast door het groot enthousiasme waarmee de fans het nieuws in ontvangst hebben genomen. Des te meer omdat het laatste seizoen met maar liefst 22 afleveringen telde. Een ideale afsluiter voor het succes van ‘Kim Possible’. 


Een live action versie

Het succes doet ook steeds mensen hopen op een live-action remake van de tekenfilm. Van in het begin hebben de personages uit ‘Kim Possible’ heel wat gelijkenissen met niet-geanimeerde films en series waardoor men snel aan de slag kon voor de remake. De producers gingen meteen aan de slag en zouden zich baseren op het tweede seizoen, maar uiteindelijk werden de plannen terug opgeborgen. Later werd wel nog gewerkt aan de film van ‘Kim Possible’, die in 2005 gelanceerd werd. Lang bleven liefhebbers hopen op een live-action remake en voor hen ging die droom in 2019 in vervulling. De remake van ‘Kim Possible’ was helaas niet erg succesvol in Europa, maar we kunnen wel stellen dat Sadie Stanley de rol van de superheldin perfect vertolkte. De film is evenwel hét bewijs dat het succes van ‘Kim Possible’ zelfs na twintig jaar nog blijft duren.Ontdek de wereld van ‘Kim Possible' op Disney+ via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. Klanten van de tv-optie krijgen een jaar lang toegang tot de streamingdienst zonder extra kosten. De algemene gebruiksvoorwaarden van Disney+ zijn van toepassing. Meer informatie over 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top