'Ook muizen gaan naar de hemel' opent het 34ste JEF festival

Kids |

Je hebt het Film Festival in Gent, Oostende, Cannes of Berlijn, maar wanneer komen de kinderen eigenlijk aan hun trekken? Wel daar is een antwoord op: tijdens het JEF, het jeugdfilmfestival. Tijdens de krokusvakantie kunnen kinderen van alle leeftijden daar terecht voor alles wat met film en nieuwe media te maken heeft.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hebben de kinderen nog geen plannen tijdens de krokusvakantie? Dan is het JEF festival ‘the place to be’. Voor de 34ste keer al wordt het jeugdfilmfestival georganiseerd en deze keer wordt het nog grootser dan anders. Kinderen van alle leeftijden kunnen hun ogen de kost geven met films, medialabs, workshops en filmexperimenten. Het thema van dit jaar is 'wetenschap' en dat zal je onder meer aan de hand van virtual reality kunnen ontdekken.

Je hoeft er zelfs niet voor naar één bepaalde locatie, want het JEF komt naar Roeselare, Kortrijk, Hamme, Antwerpen, Brugge, Gent en Leuven. Lukt het niet om je te verplaatsen, dan kan je nog steeds genieten van het online aanbod.

‘Ook muizen gaan naar de hemel’

De aftrap van het JEF festival wordt dit jaar al gegeven op 19 februari, in Kinepolis Antwerpen. Dan zetten de huidige peetouders Ben Segers en Jean Janssens het feest in gang met de vertoning van ‘Ook muizen gaan naar de hemel’, prachtige stop-motionfilm voor de hele familie, over het overwinnen van vooroordelen en de kracht van vriendschap.

Het verhaal gaat over een jonge muis met een opvliegend karakter en een onzekere vos, die na een ongeluk samen in de dierenhemel terechtkomen. In deze nieuwe wereld moeten ze leren hun natuurlijke instincten te bedwingen om met elkaar de uitdagingen van deze prachtige, maar spannende omgeving aan te gaan. Hun reis is vol gevaren en verrassingen, maar tijdens hun avonturen worden ze de beste vrienden.

Kan jij er niet bij zijn op de grote opening van het festival? Op de website vind je vast nog andere leuke activiteiten die je kan bijwonen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top