'We Don't Talk About Bruno' is de grootste Disneyhit sinds 1995

Kids |

Hoewel de tekst duidelijk zegt dat het niet mag, is het echt wel tijd om het te hebben over Bruno. ‘We Don’t Talk About Bruno’ van de Disneyfilm ‘Encanto’ is namelijk gekroond tot de grootste Disneyhit sinds 1995. Daarmee steekt het nummer zelfs het iconische ‘Let It Go’ van ‘Frozen’ voorbij.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sinds 1995 had geen enkel Disneynummer het beter gedaan dat Idina Menzels ‘Let It Go’ uit de ijskoude maar hartverwarmende film ‘Frozen’. Het nummer won zelfs een Oscar! Maar er is een kaper op de kust, want de soundtrack van de gloednieuwe Disneyfilm ‘Encanto’ steekt het iconische nummer voorbij. ‘We Don’t Talk About Bruno’ heeft zich op korte tijd opgewerkt naar de vierde plaats in de Billboard Hot 100-lijst.

De enige andere liedjes uit Disney tekenfilms die ooit een top vijf-positie bereikten in de hitparade zijn Peabo Brysons en Regina Belles ‘A Whole New World’ uit ‘Aladdin’ (nr. 1 in 1993), Elton Johns ‘Can You Feel the Love Tonight’ uit ‘The Lion King’ (nr. 4 in 1994), en Vanessa Williams' ‘Colors of the Wind’ uit ‘Pocahontas’ (nr. 4 in 1995).

Het mysterieuze verdwenen familielid

Het nummer is, net als de rest van de soundtrack van ‘Encanto’, bedacht door Lin-Manuel Miranda. Die laatste is ook het brein achter de succesvolle musical ‘Hamilton’. ‘We Don't Talk About Bruno’ is het lied van de slechterik in ‘Encanto’. Maar in tegenstelling tot andere Disneyschurkennummers, waarin de slechterik zelf het woord neemt, is het hier de familie Madrigal die zingt over hun mysterieuze familielid Bruno, dat jaren geleden verdween.

‘Encanto’ neemt je mee in het verhaal van de buitengewone en magische familie Madrigal, die in Encanto woont. Die magische plek in de bergen van Colombia zegent elk kind in de familie met een unieke gave. Althans elk kind behalve Mirabel. Maar zij zou wel eens de laatste hoop van de familie kunnen zijn nu ze allemaal in gevaar verkeren.  

De verloren zoon Bruno kan de toekomst voorspellen, maar zijn familie heeft een hekel aan zijn gave. Zijn voorspellingen pakken namelijk niet altijd zo gunstig uit voor de Madrigals. Maar als je daar meer over wil weten, moet je natuurlijk de film gaan bekijken.

Ontdek 'Encanto' op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. Klanten van de tv-optie krijgen een jaar lang toegang tot de streamingdienst zonder extra kosten. De algemene gebruiksvoorwaarden van Disney+ zijn van toepassing. Meer informatie over 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top