Wie leende zijn stem aan 'De Flummels'?

Kids | Stel je voor dat je een vrolijk fluffy wezentje bent dat door het jaar 1835 dartelt. Tot je per ongeluk door de tijd reist en ontdekt dat je soort uitsterft in de toekomst. Dat overkomt de schattige Flummels in de gelijknamige animatiefilm. Wie heeft hun stem geleend aan de aandoenlijke donutwezentjes? Proximus Pickx vertelt het je hier. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het is 1835 en we bevinden ons op de Galapagoseilanden. Ed en z’n zus Op zijn Flummels: pluizige beestjes in de vorm van een donut. De twee zijn onhandig, allesbehalve populair en doen wanhopig hun best om bij de rest te horen. Een zoveelste poging om indruk te maken op hun soortgenoten loopt volledig mis, waardoor ze in een tijdsbloem belanden die hen naar de moderne samenleving katapulteert. Daar ontdekken ze verkeerschaos, fastfood, en het ergste van al: dat Flummels ondertussen uitgestorven zijn! Op en Ed beginnen aan een wilde reis doorheen de geschiedenis en zetten alles op alles om hun soort te redden. Maar is dat wel mogelijk? 

'De Flummels' is een computergeanimeerde komedie vol avontuur, geregisseerd door David Silverman en gecoregisseerd door Raymond S. Persi. In de originele versie herken je onder andere de stemmen van Rachel Bloom ('Crazy Ex-Girlfriend') als Op, Adam DeVine ('Pitch Perfect') als Ed en Ken Jeong ('Knocked Up') als de poedel Clarance.

"Elke dag donuts eten"

Natuurlijk hadden die schattige konijnachtige donutdiertjes ook een Vlaamse stem nodig. En die vonden ze bij enkele van de leukste stemacteurs van Vlaanderen. De hoofdrollen van broer en zus Ed en Op worden vertolkt door niemand minder dan Sven De Ridder en Ella Leyers. Het tweetal heeft zich helemaal kunnen laten gaan met de altijd optimistische Op en de neerslachtige en luie Ed. 

Elle Leyers was alvast erg enthousiast toen ze hoorde dat ze haar stem mocht lenen aan het uitgestorven wezentje. “Ik ben superblij om nog eens aan een dubbing te mogen meewerken. Ik begin alvast elke dag donuts te eten om in de sfeer te geraken!", vertelde de (stem)actrice. 

Andere rollen in de film gaan naar onder anderen Michiel De Meyer (Clarance), Cathy Petit (Dottie), Jan Schepens (Jepson) en Sean Dhondt (Burnie). Een bont allegaartje voor een knotsgekke film. 

‘De Flummels’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top