Valve onthult bestverkochte games op Steam

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het jaar 2021 is nu echt voorbij. Laten we, voor we 2022 induiken, de best verkochte games ontdekken op het Steam-platform, een referentie in de videogamewereld.

Elke zichzelf respecterende gamer heeft al van Steam gehoord. Voor wie de naam totaal niet kent: het is een online platform waarop videogames verkocht worden. Op Steam verschenen legendarische games als Counter-Strike, Dota 2 en PUBG. En zoals elk jaar heeft het platform zijn rangschikking van de best verkochte games gepubliceerd, gegroepeerd per categorie: platina, goud, zilver, en brons.

Bovenaan de lijst staan PUBG, Destiny 2 en GTA V. Terwijl PUBG profiteert van zijn populariteit in Zuidoost-Azië en Zuid-Amerika, is de aanwezigheid van Destiny 2 op zo’n hoog niveau in de rangschikking toch een verrassing. De plek van GTA V is vooral te danken aan het succes van zijn “online”-modus, die door role playing streamers werd overgenomen.

© Bungie Studios

Naast die drie titels vinden we er ook enkele van de grote esportsklassiekers in de platinum-tier terug. Rainbow Six Siege, Counter-Strike en Dota 2 blijven bovenaan de ranglijst staan in 2021. Ook verschillende MMO’s die in 2021 werden uitgebracht deden het goed, zoals Valheim en New World.

De gold-categorie omvat verschillende titels die al vele jaren populair zijn. Onder meer FIFA 22, de Forza Horizon-franchise en de Elder Scrolls-saga worden vermeld.

© CD Projekt RED

Wij betreuren de (verdiende) aanwezigheid van Cyberpunk in de zilveren categorie. Vergeet niet dat de langverwachte titel een meerderheid van de community had teleurgesteld nadat bleek dat het spel nog lang niet af was. Zo ontstond er een controverse over de terugbetalingen die de uitgever had beloofd…

Aan de andere kant kondigt de aanwezigheid van Halo Infinite in deze rangschikking alleen maar goede dingen aan voor de terugkeer van de saga, die ook via esport zal plaatsvinden!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top