Dit zijn de winnaars van de PickxAwards2021!

Kids | De stemmen zijn binnen, de winnaars zijn bekend, het publiek heeft gesproken! Wie zijn de winnaars van de PickxAwards2021? U leest het hieronder!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Beste Best Party/Dance Song van het jaar: 'Bruxelles, je t'aime'

2021 was het jaar van Angèle volgens het Proximus Pickx-publiek! De Belgische popster brak door in Frankrijk, werkte samen met Dua Lipa aan het nummer ‘Fever’ en bracht ook haar nieuwste album ‘Nonante-Cinq’ uit. Op dat album prijkt het nummer ‘Bruxelles, je t'aime' en daarin zingt Angèle over Brussel, haar geboortestad, op een swingende beat.

In het nummer zingt de zangeres dat onze hoofdstad een speciale plek in haar hart heeft veroverd en dat ondanks dat ze in haar leven al meerdere wereldsteden heeft aangedaan. Angèle zet bovendien de diverse Brusselse wijken in de internationale spotlight, benoemt de taalproblematiek die het land in twee kampen verdeelt en als kers op de taart zingt ze zelfs even in het Nederlands. ‘Bruxelles, je t'aime' werd in oktober op de wereld losgelaten en werd meteen goed onthaald.

Belgische Artist of the year: 'Coline & Toitoine'

Volgens de vele fans van Proximus Pickx mag het Brusselse duo ‘Coline & Toitoine’ de prijs van 'Artist of the year' claimen. Dit muzikale duo maakt pas sinds 2018 muziek en dat gebeurde in het begin vaak van thuis uit. Coline neemt het zingen voor haar rekening terwijl ze ook nog eens diverse snaarinstrumenten bespeelt. Toitoine bestuurt op zijn beurt dan weer de talrijke muziekknoppen. Dit alles resulteert in muziek die veel weg heeft van indie, folk en electro-pop. De meest in het oor springende nummers van ‘Coline & Toitoine’ zijn ‘The Shore, ‘Alicia’ en ‘Do I Go to Oslo'. Dat laatste nummer kan je hieronder beluisteren.

Beste spelprogramma: ‘De Mol’

Tijdens de lente van 2021 werd er massaal uitgekeken naar het zogenaamde ‘rijk der vrijheid’. De Vlaming verheugde zich echter nog meer op een nieuw seizoen van ‘De Mol’. Daarin gingen tien onbekende Vlamingen in Duitsland de strijd aan met elkaar om een flinke geldprijs te verdienen. Die geldprijs kon enkel gewonnen worden door zoveel mogelijk opdrachten te winnen… en de verrader in de groep te ontmaskeren. Deze premisse was wederom de opzet van ‘De Mol’ en dat deed ons even alle andere zorgen in de wereld vergeten.

Beste realityprogramma: 'Reizen Waes'

Tijdens annus horribilis 2020 werd er niet veel gereisd. De Vlaming verkende dan maar zijn eigen streek en dat gaf televisiepresentator Tom Waes het lumineuze idee om een lokale editie van ‘Reizen Waes’ in te blikken. In ‘Reizen Waes: Vlaanderen’ bezocht Tom onder andere een man in West-Vlaanderen die een legertank uit de Eerste Wereldoorlog had nagebouwd. Hij dineerde ook bij een Joodse familie in Antwerpen en reed hij met sledehonden door het Nationaal Park Hoge Kempen. De presentator keerde in het najaar van 2021 terug met ‘Reizen Waes: Nederland’. Daarin ging hij op bezoek bij onze noorderburen en toonde hij wederom aan dat we helemaal niet ver hoefden te reizen om avonturen te beleven.

Beste comebackserie: 'And Just Like That…’

Zeventien jaar geleden viel het doek over de Amerikaanse hitserie ‘Sex and The City’. Daarin volgden we de liefdesperikelen van Carrie Bradshaw, Miranda Hobbes, Charlotte York en Samantha Jones. In 2008 en 2010 werden de fans van de serie in de bloemetjes gezet met twee langspeelfilms maar toch bleef de verzuchting naar meer New Yorkse liefdesavonturen groot. Het Amerikaanse HBO zag dit grote gat in de markt, dook erin en dropte begin december een eerste trailer van ‘Sex and The City’-vervolgserie: ‘And Just Like That…’ Daarin zien we hoe Carrie, Miranda en Charlotte als vijftigers door het leven gaan en gelukkig zijn de dames niets van hun romantische streken verloren.

Beste reünie van het jaar: 'Harry Potter: Return to Hogwarts'

Op 1 januari 2022 is het zover! Dan komen Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint en tal van andere ‘Harry Potter’-acteurs opnieuw samen om terug te blikken op de allereerste film uit de franchise: 'Harry Potter en de Steen der Wijzen' (2001). We krijgen in deze special nieuwe beelden van achter de toenmalige schermen te zien maar ook interviews met de acteurs zullen de revue passeren. Het Proximus Pickx-publiek kon deze reünie wel smaken en verkoos het nu al tot beste reünie van het jaar.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top