De stemmen achter de vrolijke dieren van ‘Sing’

Kids |

Als je fan was van de eerste film, zal ‘Sing 2’ je vast ook kunnen bekoren! Maar wie zit er eigenlijk achter die gekke bende zingende dieren? Proximus Pickx vertelt je hier welke stemacteurs er achter de beestige zangers uit ‘Sing’ en ‘Sing 2’ schuilen!

Door Pickx

Deel dit nieuws

De eerste ‘Sing’-film kwam onze richting uit in 2016. Het verhaal neemt je mee in het leven van de koala Buster Moon, die een groot theater leidt dat de laatste tijd door een zware periode gaat. Hij zou door vuur gaan voor zijn theater en besluit dan ook een grote zangwedstrijd op poten te zetten om zijn levensdroom van de ondergang te redden. Vijf deelnemers komen naar voren: een muis, een schuchtere olifant, een varken, een gorilla en een punkrock stekelvarken.

De film bevat meer dan zestig liedjes van bekende artiesten en heeft ook een origineel nummer van Stevie Wonder en Ariana Grande genaamd ‘Faith’, dat genomineerd werd voor een Golden Globe.

Voor een animatiefilm van de bovenste plank, hadden regisseur Garth Jennings en co-regisseur Christophe Lourdelet natuurlijk ook een stemmencast van de bovenste plank nodig. De hoofdrol werd weggekaapt door niemand minder dan Matthew McConaughey, die met volle overtuiging zijn stem uitleent aan koala Buster Moon. Reese Witherspoon maakte ook deel uit van de animatiefilm als Rosita een varken dat haar muzikale tienerdromen opgaf om een toegewijde huisvrouw te worden en moeder van 25 biggetjes. Naast hen hoor je ook Seth MacFarlane als Mike, een witte muis en straatmuzikant met een Frank Sinatra-achtige stem en een arrogante houding, Scarlett Johansson als Ash, een punkrock stekelvarken en John C. Reilly als Eddie Noodleman, een schaap en Busters vriend die twijfelt aan de toekomst van het theater. Ook regisseur Jennings kende zichzelf een rolletje toe: hij kroop in de huid van Miss Crawly, een oudere leguaan met een glazen oog die Busters administratief assistente is.

‘Sing 2’

Ondanks het daverende succes van de eerste film, liet ‘Sing 2’ toch ettelijke jaren op zich wachten. Maar uiteindelijk verscheen hij eind december 2021 in de zalen én vanaf 4 mei ook in onze Proximus VOD-catalogus!

Een tijdje na de avonturen in de eerste film, bereiden Koala Buster Moon en zijn all-star cast van dierlijke artiesten zich voor om een spetterend muzikaal extravaganza te lanceren. Er is maar één probleem: Buster moet 's werelds meest teruggetrokken rockster vinden en overhalen om mee te doen. Wat begint als een droom van groot succes en roem, wordt al snel een emotionele herinnering aan de kracht van muziek. ‘Sing 2’ kan alle gebroken harten helen.

De stemmencast van de vorige film is natuurlijk ook deze keer weer present, maar er zijn ook enkele nieuwe gezichten die zich bij de bende voegen. Onder anderen Bobby Cannavale, Halsey, Pharrell Williams, Letitia Wright, Eric André, Chelsea Peretti, en Bono namen plaats achter de micro. Die laatste neemt de rol op van mysterieuze teruggetrokken rockster Clay de leeuw. Speciaal voor ‘Sing 2’ maakte de U2-frontman ook een origineel nummer: ‘Your Song Saved My Life’.

‘Sing’ is vanaf 4 mei beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top