U2 is back! Bekende Ierse band maakt soundtrack voor tekenfilm Sing 2

Kids | Drie jaar, zo lang moesten fans van de wereldberoemde band U2 wachten op nieuwe muziek. En nee, een nieuwe plaat werd nog niet gelanceerd. Bono en zijn kompanen maakten de soundtrack van de film ‘Sing 2’ en maakten eveneens covers van drie eigen nummers voor de rest van de film. BTS, Billie Eilish, Drake, U2, The Weeknd, Prince, Taylor Swift en Cardi B maken deel uit van de topcast van de tekenfilm ‘Sing 2’ die vanaf 22 december in de cinema te bekijken is.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Favoriete song in Amerikaans pretpark

Terwijl U2 voor de coronacrisis de wereld rondreisde voor concerten in onwaarschijnlijke decors op prachtige evenementen, moeten fans van de band nu tekenfilms bekijken om hun favoriete muziek te horen. Drie jaar na hun laatste release maakte de band van frontman Bono een single voor de soundtrack van ‘Sing 2’. In 2016 werd de eerste film in die franchise gelanceerd. Toen maakten onder meer  Matthew McConaughey, Taron Egerton, Reese Witherspoon en Seth MacFarlane hun opwachting in een film waarin muziek van vroeger én nu centraal staat. De muziek van die film groeide uit tot een ferm succes. Wist je bijvoorbeeld dat de cover van Nick Kroll en Reese Witherspoon van het liedje ‘Shake It Off” quasi elke twintig minuten wordt afgespeeld op de Universal Studios Starway in het pretpark van Universal Studios in Los Angeles? 

In de film 'Sing' zelf staat naast de prachtige muziek ook het leven van zingende dieren centraal. De koala Buster Moon beheert een theater dat in slechte papieren zit. Om uit de rode cijfers te raken, organiseert hij een zangwedstrijd. Wanneer door een drukfout een astronomisch bedrag aan prijzengeld in het vooruitzicht wordt gesteld, waant de hele dierenwereld zich plotseling een zangster. De rappende gorilla Johnny, de alleenstaande varkensmoeder Rosita, de olifant Meena, die last heeft van plankenkoorts, en het stekelvarken Ash: allemaal dromen ze van een grote carrière.

‘Sing’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Niet de eerste keer voor Bono

Vorig jaar werd de tweede film van ‘Sing’ aangekondigd. De producenten lieten bovendien weten dat Bono de stem van een van de figuren uit ‘Sing 2’ zou vertolken of een lied mee zou zingen. Het is niet de eerste keer dat de zanger zijn stem aan de filmwereld leent. Eerder hoorde je zijn stem ook al in de tweehonderdste aflevering van ‘The Simpsons’, ‘Trash of the Titans’, in het negende seizoen.

In de nieuwe film van ‘Sing’ vertolkt Bono een leeuw die de naam Clay Calloway kreeg. Het personage gaf een rock-'n-rolllevensstijl op om een teruggetrokken leven te leiden. Maar is hij daar wel tevreden mee? Koala Buster Moon schakelt zijn vrienden in om de leeuw te overtuigen om samen met hen een nieuwe show te spelen. Maar de rol van U2 gaat verder dan de stem van Clay Calloway. Drie liedjes van de Ierse band zijn in een andere versie te horen in de film. ‘Where the Streets Have No Name,’ ‘I Still Haven’t Found What I’m Looking For,’ and ‘Stuck in a Moment You Can’t Get Out Of’ zijn in ‘Sing 2’ vanaf 22 december te horen én zien in de bioscoop. Zo zie je maar dat tekenfilms ook voor menig hardcore muziekliefhebber een verrijking kunnen zijn!

Film vol wereldsterren

De producenten van ‘Sing 2’ polsten niet enkel bij U2 naar een mogelijke samenwerking. Ook andere wereldsterren moesten eraan geloven. De feel-good sfeer van de film wordt gespijsd door onder meer muziek van BTS, Billie Eilish, Drake, U2, The Weeknd, Prince, Taylor Swift en Cardi B. Met die line-up kan de film ongetwijfeld menig festivalorganisator jaloers maken. Zeker aangezien regisseur Garth Jennings ook terug beroep deed op stemmen van andere wereldsterren als Matthew McConaughey, Scarlett Johansson, John C. Relily, Reese Witherspoon en heel wat andere. Ken jij films waar het sterrengehalte van de cast zo hoog is, maar waarbij geen enkele bekende kop in de film terugkomt?

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top