Deze films kan je vanaf vandaag kijken op het witte doek

Kids |

Elke woensdag wordt de programmatie in de bioscoop aangepast met de nieuwste pareltjes. Ook deze week zitten daar een paar kleppers bij. Dit zijn de films waarvoor je vanaf vandaag terecht kan in de cinema.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Spider-Man: No Way Home

Dit is de derde film waarin Tom Holland in het rode pak van Spider-Man kruipt in het Marvel Cinematic Universe. Hij speelt er naast Zendaya en Benedict Cumberbatch in een film geregisseerd Jon Watts.

Nu de identiteit van Spider-Man is onthuld, kan hij niet langer onbezonnen aan zijn web door de stad slingeren. Terugkeren naar zijn normale leven als Peter Parker is al helemaal geen optie. Hij vraagt Doctor Strange om zijn identiteit als Spider-Man weer geheim te maken met behulp van magie, wat ertoe leidt dat het multiversum openbreekt en superschurken uit alternatieve realiteiten het universum van Parker kunnen binnendringen. Het is aan Peter om te bewijzen dat hij de naam Spider-Man waardig is.

Nachtwacht 3: De Dag van de Bloedmaan

Minstens even spannend maar voor een iets jonger publiek, is ‘Nachtwacht 3: De Dag van de Bloedmaan’. In de derde film over het heldhaftige trio staat deze keer de weerwolf centraal. 

Vampier Vlad, elf Keelin en weerwolf Wilko komen terecht in het rijk der weerwolven. Hier heeft Wilko’s vader, Lupino, de wilde weerwolfclans in vrede verenigd. Samen zijn zus Rhea wil Wilko de weerwolven de moderne tijd inleiden, maar dat is niet zo simpel als het lijkt. Er wordt namelijk tegen hen samengespannen door enkele rebellen die willen terugkeren een rijk waar de wet van de sterkste nog steeds geldt. Tijdens een duister offerritueel roepen zij de Bloedmaan op, een eeuwige zonsverduistering die de weerwolven woest en wild maakt.

Spencer

Het overlijden van prinses Diana roept na al die jaren nog steeds vraagtekens op en veel mensen blijven rouwen om de dood van hun favoriete prinses. ‘Spencer’ was dan ook een van de meest geanticipeerde films van dit jaar, omdat hij weergeeft wat er mogelijks gebeurd is tijdens de laatste dagen van Diana’s leven.

Spencer speelt zich af tijdens deze cruciale kerstdagen in de vroege jaren ’90 waarin prinses Diana (Kristen Stewart) besluit dat haar liefdeloze huwelijk met prins Charles (Jack Farthing) niet werkt. Ze zal moeten afwijken van het pad dat voor haar was uitgestippeld als toekomstige koningin. Maar ondanks geruchten over affaires en een echtscheiding gaan de kerstfestiviteiten op het landgoed van de koningin in Sandringham toch door.

Monster Family 2

Ze zien er misschien alleen maar eng uit, maar als je ‘Monster Family 1’ hebt gezien, weet je dat de familie Wishbone ook écht de griezeligste ooit is. In hun eerste film konden we rekenen op een gelukkig einde, maar of dat nu ook zal gebeuren, is nog maar de vraag.

Wanneer heks Baba Yaga en butler Renfield worden ontvoerd door de perfecte, supercoole Mila Starr heeft de familie Wishbone maar één keuze: weer veranderen in hun monstergedaantes. Gelukkig krijgen ze hulp van hun drie vleermuizen, die ervoor zorgen dat de familieleden de wereld kunnen rondzoeven om hun vrienden terug te vinden. Gaandeweg ontmoeten ze een heleboel nieuwe monsters en mensen, en moeten ze tegen al hun vooroordelen in toegeven dat zelfs mensen best oké zijn.

The Lost Daughter

Een zomervakantie zou ontspannend moeten zijn, maar dat is niet het geval voor hogeschoolprofessor Leda. Terwijl ze haar best doet om te relaxen, krijgt ze van onder haar parasol een moeder en haar dochtertje in het oog, die een schijnbaar idyllische band met elkaar delen. Leda ontwikkelt al snel een ongezonde obsessie voor het duo en wordt overweldigd door herinneringen aan hoe moederschap voor haar voelde op jonge leeftijd.

In dit drama, gebaseerd op de gelijknamige roman van Elena Ferrante, neemt een strandvakantie plots een duistere wending. De hoofdrol van Leda is weggelegd voor Olivia Colman, die ook meespeelde in de succesvolle tragikomische serie ‘Fleabag’.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top