Team Vitality neemt afscheid van een deel van zijn CS:GO-roster

Door Proximus

Deel dit nieuws

Volgens de Franse website 1pv zal Team Vitality binnenkort afscheid nemen van een deel van zijn Franse team. De ster shox, de rookie Kyojin, en de coach XQTZZZ zouden hun C4 krijgen. De Denen dupreeh, Magisk en zonic, momenteel nog in het shirt van Astralis, worden genoemd als hun vervangers.

De Franse nieuwssite 1pv , gespecialiseerd in de CS:GO-esport, heeft na de nederlaag van Team Vitality in de kwartfinales van de PGL Major een echte bom onthuld.

Volgens de site staat Team Vitality op het punt een aantal grote veranderingen door te voeren. De organisatie zou afscheid nemen van Richard “shox” Papillon, Jayson “Kyojin” Nguyen Van en Rémy “XQTZZZ” Quoniam. Zij zouden vervangen worden door Astralis-spelers Peter “dupreeh” Rasmussen, Emil “Magisk” Reif en coach Danny “zonic” Sørensen, die na de Major gebenched werden door die organisatie.

Volgens 1pv werden de Franse spelers op de hoogte gebracht na hun uitschakeling in het toernooi. Deze beslissing werd door de Vitality-bazen vóór de wedstrijd genomen. Het scenario zou dus sowieso doorgegaan zijn, ongeacht het resultaat van de ploeg. De Franse community reageerde heftig op deze werkwijze, en bekritiseerden het twijfelachtige beleid van de organisatie. Dit is de zoveelste klacht aan het adres van Vitality, dat volgens velen rampzalig beheerd wordt.

© HLTV

De keuze om Kyojin te vervangen lijkt logisch gezien zijn prestaties tijdens de Major, maar velen zetten vraagtekens bij de internationale richting die de ploeg uitgaat, en met name bij het vertrek van coach XQTZZZ.

Van gokken op Frans talent naar internationale zekerheid

Vergeet niet dat Fabien “Neo” Devide, CEO van de structuur, enkele maanden geleden verklaarde dat hij wilde inzetten op de Franse jeugd en op de talent pool van onze zuiderburen. Het is duidelijk dat deze keuze niet meer van toepassing is en dat Vitality nu mikt op een internationale titel, ongeacht het prijskaartje.

Het vertrek van XQTZZZ roept ook vragen op. De coach vormde het brein achter de opbouw van dit 100% Franse team dat een periode hoge toppen in CS:GO scheerde. Aangezien de drie Denen enkel samen wilden verhuizen, was het vertrek van XQTZZZ onvermijdelijk.

Het roster van Vitality in 2022 zal dus bestaan uit de volgende spelers:

???? Dan “apEX” Madesclaire 
???? Mathieu “ZywOo” Herbaut 
???? Kévin “misutaaa” Rabier 
???? Peter “dupreeh” Rasmussen 
???? Emil “Magisk” Reif 
???? Danny “zonic” Sørensen (coach) 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top