Deze films en reeksen kan je op een gezellige herfstavond streamen

Kids | Ondanks het soms gure weer en de koudere temperaturen kan de herfst een heel gezellig seizoen zijn. Er is het Halloween-feest, en in sommige Vlaamse regio's en de Oostkantons vieren we op 11 november ook Sint-Maarten. De vallende bladeren brengen kleur aan je herfstwandelingen en als het te koud is, kan je nog altijd met een warme chocolademelk in de zetel zitten en een leuke film bekijken. Proximus Pickx geeft je een paar kijktips.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Autumn in New York

Er wordt vaak gezegd dat de liefde vooral in het voorjaar bloeit. Maar ook in de herfst kan liefde een kans krijgen, want wat is er romantischer dan slenteren door New Yorkse steegjes terwijl de bladeren van de bomen vallen? Richard Gere en Winona Ryder vertolken in deze film een verliefd koppel. Hij is een vijftiger die korte verhalen verzamelt, zij is een bruisende persoonlijkheid en half zo oud. Hij wordt al snel verliefd op de jonge vrouw, maar hun relatie neemt een hele nieuwe wending wanneer hij hoort dat ze een ongeneeslijke ziekte heeft en nog maar een paar maanden te leven heeft.

Harry Potter en de Steen der Wijzen

De herfst is bij uitstek de tijd om een Harry Potter-bingemarathon te organiseren. De tovenaarsleerling is zelf gehuld in een warme jas en een dikke sjaal van Griffoendor, wat ons aan de herfst doet denken. 

In de eerste film leren we Harry Potter kennen als een weesjongen die bij zijn tante woont. Op een dag realiseert hij zich dat hij magische krachten in de vingers heeft. Op zijn verjaardag komt een imposante man hem bezoeken en legt hij hem zijn nieuwe vaardigheden uit, maar ook wat de toekomst voor Harry in petto heeft. Net als zijn overleden ouders gaat hij naar de Zweinstein Hogeschool voor Hekserij en leert hij zijn familie beter kennen.

‘Harry Potter en de Steen der Wijzen’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Twilight

Een andere reeks die we altijd weer willen zien en die ons herinnert aan de herfst, is de 'Twilight'-saga. 'Twilight' vertelt het verhaal van Bella Swan, een gewoon, introvert jong meisje dat net naar een klein stadje is verhuisd. Ze ontmoet twee jongens en raakt al snel verwikkeld in een liefdesdriehoek waarbij de ene kerel een vampier is en de andere een weerwolf.

Een groot deel van de 'Twilight'-trilogie speelt zich af in de bossen van de stad Forks, in de Amerikaanse staat Washington. Het klimaat is hier vaak vochtig en de lucht is bewolkt, waardoor de films vrij donker zijn en de omgeving perfect geschikt is voor vampiers. In Stephenie Meyers versie van het klassieke vampierenverhaal kunnen deze mythische wezens zonder problemen in het daglicht verschijnen. Ze kunnen zichzelf echter niet blootstellen aan direct zonlicht, omdat hun ware identiteit dan wordt onthuld. 

Ontdek ‘Twilight’ vanaf nu op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Sweet November

In deze romantische komedie, erg geschikt om te kijken op een kille herfstavond, leent Keanu Reeves zijn trekken aan Nelson Moss, een echte workaholic die net is gedumpt. Hij werpt zich totaal op zijn werk en bant alle soorten afleiding, zelfs de liefde, uit zijn leven. Maar op een mooie dag ontmoet hij Sara (Charlize Theron), een vrouw met totaal andere gewoonten dan hij. En hoewel ze zich geen van beiden echt willen binden, biedt Sara hem aan om de hele maand november samen door te brengen om meer over elkaars leven te weten te komen. Aan het einde van de maand zullen ze hun eigen weg moeten gaan en terug moeten naar hun dagelijkse routine.

Wat ons betreft is dit een perfecte film om samen van te genieten in november.

The Addams Family

Voor de meesten onder ons is Halloween de dag bij uitstek om eens goed te griezelen. Voor anderen is griezelig zijn een manier van leven, bijvoorbeeld bij de familie Addams.

Hoeven we dit morbide gezin nog voor te stellen? Gomez, Morticia, Wednesday, Pugsley, Oom Fester, de wandelende hand Thing, butler Lurch en neef Itt hebben sinds de jaren 1960 vele generaties geamuseerd met hun griezelige en groteske avonturen. De populariteit van deze franchise nam een hoge vlucht met de originele televisiereeks met Carolyn Jones en John Astin uit 1964. Binnenkort keert de populaire reeks terug als een spin-offserie met een hoofdrol voor Wednesday Addams

Ontdek ‘The Addams Family’ binnenkort op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top