De Belgian League fuseert met zijn tweelingbroer, de Dutch League

Door Proximus

Deel dit nieuws

META, het bedrijf dat de Belgian League en de Dutch League in League of Legends organiseert, kondigde zojuist formatveranderingen aan die de twee competities volgend seizoen te wachten staan. Te beginnen met een fusie tussen de twee liga’s.

De verschillende minor leagues in het Europese League of Legends-circuit zijn aan verandering toe. Terwijl Riot wijzigingen doorvoert in de minor leagues om het ecosysteem tegen 2022 te standaardiseren, zal onze binnenlandse competitie ook enkele veranderingen ondergaan. Één daarvan wordt waarschijnlijk het gesprek van de dag.

Vaarwel Belgian League, welkom Benelux League!

Wat je uit de titel al kon afleiden, is de laatste editie van de Belgian League zoals wij die kennen achter de rug. Vanaf volgend seizoen zal de Belgian League fuseren met zijn tweelingbroer, de Dutch League. Zij zullen samen één competitie vormen.

Terwijl de Belgische en Nederlandse Liga elk zes ploegen telde, zal de Benelux Liga bestaan uit acht teams.

In plaats van het traditionele systeem waarmee de verschillende deelnemende organisaties geselecteerd werden, introduceert de competitie nieuwe criteria waaraan de teams moeten voldoen.

Ten eerste moeten de teams als bedrijven geregistreerd zijn en dus contracten gesloten hebben met hun spelers en personeel. De teams moeten ook over een bedrag van 10.000 euro beschikken om hun spelers mee te betalen. Daarbij komt nog eens 5.000 euro voor potentiële operationele kosten tijdens het seizoen. De organisaties zullen tenslotte een communicatieplan moeten uitvoeren, op basis van hun activiteit in het kampioenschap.

Hoe zit het met de deelnemers?

Zoals je hierboven al kon lezen, kunnen teams zich niet kwalificeren door zich simpelweg aan te melden. Naast de verschillende genoemde criteria moeten de teams hun ticket op twee verschillende manieren bemachtigen:

Met een uitnodiging

Op basis van hun prestaties in het vorige seizoen worden de beste drie teams van beide liga’s uitgenodigd voor de Benelux League. Aan Belgische zijde zijn dat Sector One, KRC Genk Esports en KVM Esports. Uit de Nederlandse competitie werden mCon LG UltraGear, PSV Esports en Echo Zulu geselecteerd.

Via het kwalificatietoernooi

De zes resterende teams worden uitgenodigd om deel te nemen aan een kwalificatietoernooi. Team 7AM, Starlan Gaming Club, ION SQUAD, LowLandLions, Dynasty en Team THRLL zullen strijden om de laatste twee plaatsen. Opgelet: elk team dat aan dit toernooi deelneemt, moet ook aan de eerdergenoemde criteria voldoen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top