Rekkles zal volgend seizoen niet in het shirt van G2 Esports spelen

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na prestaties die ver onder de verwachtingen lagen dit seizoen, heeft het management van G2 Esports aangegeven het team opnieuw te willen opbouwen. De herstructurering zou het vertrek betekenen van onder andere ADC-ster Martin “Rekkles” Larsson, die aan het begin van het seizoen werd aangetrokken.

Laten we eerlijk zijn, na het seizoen van G2 Esports verwachtten alle waarnemers een grote herstructurering van het team, dat voorheen werd beschouwd als een van de beste op onze planeet. Na achtereenvolgende titels in beide splits in de jaren 2019 en 2020 slaagde het team er dit seizoen slechts in om een derde en vierde plaats te bemachtigen in de play-offs. Toch zagen velen dit vooraf als het jaar van G2 Esports. De verrassende komst van de Zweedse ADC Martin “Rekkles” Larsson, nochtans voor eeuwig verbonden aan Fnatic, moest voor een boost zorgen.

Volgens onthullingen van de nieuwssite Dot Esports en zijn reporter Pablo Suarez, zou G2 Esports de herstructurering van zijn team rond midlaner Caps oriënteren en mogelijk zijn toplaner Wunder, support Mikyx en coach Grabbz naar de uitgang duwen. G2 zou met verschillende organisaties gesprekken hebben opgestart om de contracten van zijn leden, van wie de afkoopclausule soms meerdere miljoenen euro bedraagt, af te staan.

Maar uit informatie die deze week naar buiten is gekomen, blijkt dat ook Rekkles moet vrezen voor zijn plek. De relatie tussen de organisatie en haar speler zou de laatste maanden verslechterd zijn. Zozeer zelfs dat Rekkles, die aanvankelijk was gepland als special guest en vertegenwoordiger van zijn team voor de groepsloting van de Worlds 2021, op het laatste moment afzag van zijn optreden, waardoor Jankos hem moest vervangen.

In een recent artikel van Dot Esports wordt trouwens de relatie tussen beide spelers naar voren gehaald als een extra reden voor het mogelijke vertrek van de Zweed. De jungler van het team zou hebben aangegeven dat hij niet langer in hetzelfde team wil spelen als Rekkles, een gevoel dat blijkbaar wordt gedeeld door midlaner Rasmus “Caps” Winther. Gezien de wens van G2 Esports om een team rond de jonge Deen op te bouwen en de contractverlenging van één jaar die hij begin september tekende, wordt Rekkles’ vertrek steeds waarschijnlijker.

Het is dus afwachten bij welk team de ADC-topper zich volgend seizoen zal aansluiten. G2 Esports weigerde aanvankelijk om gesprekken over de speler aan te gaan terwijl de zaak intern werd afgehandeld, maar Vitality heeft naar verluidt interesse in de speler getoond. Een mogelijke toekomst in de LPL, de Chinese League of Legends-competitie, is ook een optie, aangezien beide partijen interesse hebben getoond in dat scenario. We zien je eind november voor de start van de mercato, waarin we waarschijnlijk alles te weten zullen komen over de toekomst van Rekkles.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top