Een esports circuit aangekondigd voor Halo Infinite

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hoewel de game pas op 8 december uitkomt, heeft de maker van Halo nu al een officieel esports circuit aangekondigd: de Halo Championship Series. Negen ploegen nemen al deel aan de competitie volgend seizoen, waaronder enkele groten namen in de esports zoals G2, Na'Vi en FaZe.

Het is nieuws waar fans en spelers van Halo nu al van smullen! De game Halo Infinite, die dus op 8 december 2021 uitkomt, wordt dé game waar de Halo Championship Series, het officiële esports circuit, rond zal draaien. 343 industries, de studio die de game sinds het vertrek van Bungie heeft overgenomen, heeft aangekondigd dat Halo een mooie toekomst voor zich heeft. En net daar bestond toch wat twijfel rond.

Toch komt dit nieuws niet als een enorme verrassing, want in 2018 vertelde de ontwikkelaar van de game al dat esports een belangrijke pijler zou worden waarop ze hun volgende game gingen bouwen.

Zoals bij League of Legends en heel wat andere games, zal de competitie op Halo nu een franchise worden. De studio kondigde negen teams aan bij de start van de competitie en wil graag uitbreiden eenmaal de league goed draait.

We zien ook heel wat grote namen in de esports verschijnen bij de teams: Cloud9, eUnited, FaZe Clan, Fnatic, G2 Esports, Na'Vi, Sentinels, Team Envy en Spacestation Gaming ! Sommige teams hebben hun roster al bekendgemaakt, maar voor andere teams moeten we nog eventjes geduld hebben. En zo blijft ook een mogelijke terugkeer van Ninja niet uitgesloten.

De ontwikkelaar heeft ook al laten weten dat deze ploegen geen competitief voordeel zullen krijgen. Dat betekent dus punten voor HCS-klassement, een betere ranking of een automatische kwalificatie voor officiële competities.

Nog een nieuwtje voor het circuit in 2022, is dat Halo voor de eerste keer gespeeld kan worden op verschillende platformen. Zo kunnen spelers op de Xbox een team vormen met PC-spelers. Ook de competities worden dus opengetrokken naar de verschillende platformen. Het is dus goed mogelijk dat we binnenkort teams zien strijden met de controller tegen teams op een toetsenbord.

De officiële roadmap is er nog niet, maar de competitie zou wel een prijzenpot van maar liefst één miljoen dollar bedragen. Microsoft en 343 industries hebben ook hun ambitie gedeeld om de stadiums zo snel mogelijk volledig te vullen. Meer details volgen ongetwijfeld nog voor de release van de game.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top