Waarom de kinderen van vandaag nog steeds dol zijn op Scooby-Doo

Kids | Hoewel Scooby-Doo bekend werd bij de ouders van vandaag, genieten de kindjes van de 21ste eeuw nog steeds even veel van de gekke fratsen van de hond. Op televisie, in de bioscoopzalen en op streamingsites is Scooby nog steeds een grote held. Proximus Pickx schotelt je zijn leukste avonturen voor.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bijna 50 jaar na zijn debuut in september 1969 is Scooby-Doo een van de populairste tekenfilmfiguren aller tijden geworden. Sinds Scooby's revival eind jaren '90 (te beginnen met ‘Scooby-Doo on Zombie Island’), is hij erin geslaagd om zijn concurrenten te overtreffen in bekendheid, met een stroom van nieuwe series en films tot op de dag van vandaag. Het is dus niet gek dat de kinderen, en zelfs kleinkinderen, van zijn eerste fans nu nog steeds smullen van zijn verhalen.
 
Een groot deel van Scooby’s succes is te danken aan zijn lange carrière, maar laten we ook niet vergeten dat ‘Scooby-Doo’ de perfecte mix van cruciale elementen bevat om iedereen te bekoren. Eerst en vooral zijn er de sympathieke personages in de vorm van Scooby, Shaggy, Fred, Daphne en Velma. Allemaal heel verschillend, maar toch bevriend, wat ervoor zorgt dat mensen zich makkelijk in minstens één personage kunnen herkennen. Ten tweede zijn er de mysteries, die kindvriendelijk zijn, maar toch een lichte portie horror en enkele bovennatuurlijke elementen bevatten. Laten we ten laatste ook niet het belangrijkste element vergeten: humor. Want de series en films brengen je sowieso aan het lachen.
 
Heb je zin gekregen in een goede ‘Scooby-Doo’-film? Dan zijn dit een paar aanraders!

Scoob!

De meest recente film in de franchise kan je vinden in de Proximus VOD-catalogus. Deze keer worden Scooby en de bende, na honderden opgeloste zaken en gedeelde avonturen, geconfronteerd met hun grootste, meest uitdagende mysterie ooit. Ze moeten verijdelen dat de spookhond Cyberus op de wereld losgelaten wordt. Terwijl ze proberen de wereldwijde hondenpocalyps te stoppen, ontdekt de bende dat Scooby een geheime erfenis heeft en een lot dat groter is dan iemand zich had kunnen voorstellen.
 
‘Scoob!’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Scooby-Doo

Twee jaar nadat een botsing van ego's Mystery Inc. dwong zijn deuren te sluiten, worden Scooby-Doo en zijn slimme misdaad-oplossende vrienden Fred (Freddie Prinze Jr.), Daphne (Sarah Michelle Gellar), Shaggy (Matthew Lillard) en Velma (Linda Cardellini) individueel opgeroepen naar Spooky Island om een reeks paranormale incidenten te onderzoeken in de ultra-hippe Spring Break hotspot.
 
Ontdek ‘Scooby-Doo’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Scooby-Doo 2

In dit vervolg sluit de sympathieke hond Scooby-Doo zich weer aan bij zijn vrienden Shaggy, Velma, Fred en Daphne als ze weer in een schijnbaar bovennatuurlijk mysterie terechtkomen. Naast de confrontatie met verschillende monsters die hun stad kwellen, moet de bende ook afrekenen met televisiejournaliste Heather Jasper-Howe (Alicia Silverstone), die erop uit is om hun onderzoek in diskrediet te brengen.
 
Ontdek ‘Scooby-Doo 2’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top