Expo’s die je niet mag missen deze zomer

Nieuws | De cultuursector komt eindelijk weer op gang en de zomerperiode is de perfecte tijd om daarvan te genieten. Gustave Klimt, Banksy en Beaufort 21: Proximus Pickx heeft enkele tentoonstellingen gevonden die de moeite waard zijn om te bekijken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Gustav Klimt, The Immersive Experience

Tot 5 september heb je nog de kans om van deze ware multisensoriële ervaring te genieten in de Hortagalerij in Brussel. De tentoonstelling ‘Gustav Klimt, The Immersive Experience’ neemt de bezoeker mee op een reis door de werken van de Oostenrijkse schilder, geprojecteerd in drie dimensies en afgewisseld met verschillende effecten. Virtual reality-brillen bieden je ook de mogelijkheid om andere unieke ervaringen op te doen. 
 
De belangrijkste werken van Gustav Klimt, zoals ‘De Kus’, zijn uiteraard te zien, maar de tentoonstelling omvat ook andere schilderijen en schetsen, samen met gouden versieringen en enkele planten uit zijn schilderijen.
 
Meer info vind je hier.

Banksy : Genius or Vandal?

Sinds 10 juni is op de Grote Markt in Brussel een tentoonstelling van werken van de Britse straatkunstenaar Banksy te zien. ‘BANKSY: Genius or Vandal' toont ongeveer honderd werken, waaronder zeventig geauthenticeerde werken uit privécollecties over de hele wereld. Sommige van deze werken worden voor het eerst in België tentoongesteld.
 
De tentoonstelling verkent belangrijke gebeurtenissen uit de carrière van de kunstenaar, wiens satirische werken onderwerpen als politiek, militarisering, dwangarbeid en consumentisme aansnijden. Het evenement dompelt de bezoekers onder in een grote multimediaruimte met voor de gelegenheid ontwikkelde projectieschermen van 360 graden. De tentoonstelling was reeds te zien in Moskou, Sint-Petersburg, Madrid, Hong Kong, Milaan en Las Vegas. Weet wel dat dit een niet-officieel evenement is, aangezien de kunstenaar geen toestemming heeft gegeven om zijn werk tentoon te stellen. ‘BANKSY: Genius or Vandal' is te zien tot half september.

Beaufort 21

Dit jaar organiseren de Provincie West-Vlaanderen en de plaatselijke toeristische dienst Westtoer de zevende editie van het Beaufort-project, een driejaarlijkse tentoonstelling van hedendaagse kunst aan zee. In de tien deelnemende kustgemeenten (van De Panne tot Knokke) zullen twintig werken van Belgische en buitenlandse kunstenaars worden tentoongesteld. Verschillende van deze werken zullen permanent zijn en worden toegevoegd aan de vele sculpturen die de Belgische kustlijn al een tijdje sieren.  
 
Dit jaar gaan de kunstwerken een dialoog aan met de geschiedenis van de kust. "Het gaat niet om de geschiedenis die door mensen is gemaakt, maar om de geschiedenis van de natuurlijke processen die zich daar hebben afgespeeld. Van het gezonken Testerepeiland tot de scheepswrakken op de bodem van de zee", legt conservator Heidi Ballet uit.
 
Het programma wordt aangevuld met drie voorstellingen. In elke kuststad zal een muzikale creatie van de kunstenaar Ari Benjamin Meyers worden uitgevoerd door 'Die Verdammte Spielerei' in samenwerking met plaatselijke ensembles. Artiesten Nel Aerts en Gert Verhoeven zullen een verrassingsoptreden verzorgen. Geniet van het Beaufort 21 project tot 27 november.
 
Meer info vind je hier.

The World of Steve McCurry

Uitgezonden naar verschillende oorlogsgebieden, van Beiroet tot Cambodja, van Koeweit tot het voormalige Joegoslavië, heeft Steve McCurry steeds de frontlinie overgestoken en zijn leven gewaagd om conflicten over de hele wereld te fotograferen. Hij heeft meermaals de World Press Photo Award ontvangen, die wordt beschouwd als de Nobelprijs voor de fotografie.
 
De tentoonstelling 'The World of Steve McCurry' stelt een lange reis voor in de wereld van Steve McCurry, van Afghanistan tot India, van Zuidoost-Azië tot Afrika, van Cuba tot de Verenigde Staten en van Brazilië tot Italië. In dit uitgebreide en fascinerende repertorium van beelden is de mens altijd de hoofdrolspeler.
 
De expositie toont meer dan tweehonderd foto's in groot formaat. De unieke setting van de Waagnatie in Antwerpen maakt dit ongetwijfeld opnieuw een indrukwekkende editie van wat nu al de grootste en meest complete retrospectieve is van deze wereldberoemde Amerikaanse fotograaf. Je zal er de bekendste foto's uit zijn carrière van meer dan veertig jaar kunnen bewonderen, maar ook recent werk en zelfs nooit eerder vertoonde werken.
 
Meer info vind je hier.

Meer Weer

Eén organiseert deze zomer voor de eerste keer een interactieve doe-expo over het weer. Op de expo ‘Meer Weer’ kunnen jong en oud onder meer fascinerende weetjes, leuke weerateliers en ‘instagrammable’ fotodecors ontdekken. Je leert er alles over natuurfenomenen, aarde, klimaat, sterrenkunde, ruimtevaart, zon, duurzaamheid en zee.
 
Als je zelf aan de slag wil, is deze expo je op het lijf geschreven. Bezoekers krijgen namelijk de kans om zelf eens het weerbericht te presenteren onder de vakkundige videobegeleiding van een Sabine Hagedoren. Voor bezoekers die liever niet voor de camera staan, is er het perfecte alternatief: je presenteert gewoon het weer op Radio 2. Via de Karrewiet weer-app kan je ook uitzoeken welk weer het op jouw geboortedag was en hoe het weer doorheen de jaren op jouw verjaardag veranderd is. De expo focust dus ook op klimaat en hoe iedereen zijn steentje kan bijdragen door middel van bijvoorbeeld opruimacties.
 
‘Meer Weer’ is nog tot en met zondag 29 augustus te zien in het Kursaal van Oostende.
 
Meer info vind je hier.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top