Leven na '#LikeMe', de rooskleurige toekomst van de cast

Kids | Toen de jongerenreeks ‘#LikeMe’ in 2019 voor het eerst op de buis kwam, was het voor jong en oud meteen duidelijk: dit wordt een schot in de roos. Nu de populaire jongerenreeks tot een einde is gekomen, werpen we een blik op de cast, die intussen naast het programma furore maakte met acteer- en zangwerk.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Pommelien Thijs

Pommelien Thijs speelt de rol van Caro, het hoofdpersonage van de serie. Haar gezin moet noodgedwongen verhuizen naar Antwerpen, en zij komt als nieuwe leerling toe in het SAS, een school waar de hechte kliekjes al gevormd zijn en er een duidelijke pikorde is. Zij moet zien te aarden en haar eigen vrienden vinden in die omgeving.
 
Thijs was met de hoofdrol in ‘#LikeMe’ niet aan haar proefstuk toe. Al sinds 2010 is ze te zien op Ketnet, eerst als 9-jarige in ‘Ketnet Kookt’, later in ‘De Zooreporters’. Intussen speelde ze ook in musicals, en in 2012 kreeg ze de hoofdrol in ‘Annie’. In 2014 kreeg ze met ‘Labyrinthus’ haar eerste filmrol. Met haar musicalervaring was het al duidelijk dat ze een dijk van een stem had, en samen met Jaap Resema scoorde ze in 2020 dan ook een grote hit met ‘Nu wij niet meer praten’. Daarna acteerde ze ook in de Vlaamse kerstfilm ‘De Familie Claus’. Binnenkort is ze te zien in de VRT-serie 'Knokke Off'.

Tegenwoordig heeft ze een indrukwekkende muzikale carrière uitgebouwd als soloartieste. Dit jaar won ze met haar single ‘Ongewoon’ de MIA voor Hit van het jaar. Of het nu op de radio is of op de televisie: van Pommelien Thijs zullen we nog veel horen.

Camille Dhont

Camille Dhont speelt het personage dat dezelfde voornaam heeft als zij. Camille (het personage) is de grootste diva van de bende. Haar wil is wet op de school waar Caro aankomt. Maar ook zij heeft een menselijke kant, en net dat zorgt ervoor dat ze ook bij de jonge kijkers geliefd is.
 
Met een paar covers op haar YouTubekanaal trok Camille Dhont voor het eerst de aandacht van het radio- en televisielandschap. Bij de iets oudere kijkers en muziekliefhebbers gooide ze hoge ogen naast Regi Penxten. Samen maakten ze de hit ‘Vergeet De Tijd’, en Regi nam haar mee voor zijn deelname aan ‘Liefde voor Muziek’. Wie haar nog niet gehoord heeft, bezit geen radio of leeft onder een steen. 

Met ‘Vuurwerk’ lanceerde ze ook haar eerste solosingle. Voorlopig ziet het ernaar uit dat Dhont zich volledig op haar muzikale carrière gooit. Ze won het tweede seizoen van ‘The Masked Singer’ op VTM en stak op de uitreiking van de MIA’s de prijzen voor Nederlandstalig en Pop in haar zak.

Liandra Sadzo

De Belgisch-Chileense Liandra Sadzo kwam voor het eerst op het scherm in de film ‘Zot van A.’ van Jan Verheyen. Daarna werd ze op 15-jarige leeftijd geselecteerd voor het programma ‘D5R’. Zij en vier andere veelbelovende acteurs werden gekozen uit meer dan 300 jongeren. Intussen heeft ze een boek geschreven waarmee ze een inkijk biedt in haar leven, en sinds 2020 heeft ze een rol te pakken in ‘De Buurtpolitie’.

Maksim Stojanac

Maksim Stojanac – die Vince speelt – maakte een bijzondere carrièrewending. Hij was goed op weg om een voetbalster te worden vooraleer hij als acteur aan de slag ging. Hij voetbalde bij de beloften van Sint-Job en had een profcontract bij Beerschot vast. Maar iets motiveerde hem om toch eens een acteerauditie te doen. Hij had maar één poging nodig en die nieuwe carrière heeft hij helemaal omarmd.

In 2022 werd Stojanac presentator van ‘The Voice Kids’, naast An Lemmens, en bracht hij zijn eerste soloalbum uit, getiteld ‘Maksim’. Dit jaar opende hij op Play4 het zangprogramma ‘Tulpen uit Antwerpen' en nam hij deel aan ‘The Masked Singer’. Hij werd ontmaskerd als Leeuw, en haalde dus niet zoals zijn collega Camille de finale.

Francisco Schuster

Als het lijkt alsof de rol van Yemi Mwamba deze acteur op het lijf is geschreven, dan is dat geen toeval. Francisco Schuster deed auditie voor het muzikale jongerenprogramma ‘#LikeMe’ op Ketnet en de makers waren erg onder de indruk van hem, maar ze hadden nog geen rol voor de acteur. Geen probleem, dachten de scenaristen, dan schrijven we er speciaal voor hem nog een personage bij. Geen wonder dus dat Yemi net als Francisco een innemende vrolijke jongen is die altijd iedereens vriend probeert te zijn.

Acteren bij ‘#LikeMe’ is een voltijdse job. Naast de opnames voor het derde seizoen, zijn er ook de liveshows, om nog niet te spreken van de interacties op straat met jonge fans. Tijd om verder te studeren was er dus niet echt, Francisco moest een sabbatjaar nemen bij de kunsthumaniora. Intussen is hij ook te zien in de telenovelle ‘Lisa’ en bouwt hij verder aan zijn carrière als danser, dus of hij die studies zal verderzetten, is koffiedik kijken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top