Studio 100 trapt jubileumjaar af met feestlied 'Festival'

Kids | Studio 100 werd opgericht op 29 maart 1996, dus vandaag viert het productiehuis een mijlpaal: de 25ste verjaardag. Om de dag niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, werkten enkele van de grootste Studio 100-helden samen voor een nieuw feestnummer: ‘Festival’!

Door Pickx

Deel dit nieuws

330 helden voor kinderen die te zien zijn in meer dan 160 landen, 17.500 afleveringen, meer dan 1.000 nummers en een dikke 7,5 miljoen verkochte CD’s, dat is in enkele cijfers het 25-jarige parcours van Studio 100. Sinds de oprichting in maart 1996 kende het productiehuis een ongelooflijk succes.
 
“Het fundament van ons bedrijf is gelegd in een piepkleine omroepcabine van de (toenmalige) BRT, waar Gert samen met Samson kinderprogramma’s aankondigde”, herinnert mede-oprichter Hans Bourlon zich. “Na twee jaar konden de bezoekersaantallen van onze kerstshows al wedijveren met die van Torhout-Werchter.” 

“De overname van K3 in 2002 betekende onze definitieve doorbraak in Nederland en dus onze eerste officiële stap buiten de Belgische landgrenzen”, voegt Gert Verhulst toe. “En of dat naar meer smaakte … Ondertussen zitten we met Studio 100 ook in Duitsland, Frankrijk, Amerika en Australië. Onze animatiefilms zijn dan ook internationale producties. Njam!, ons eigen kookkanaal, heeft mij altijd nauw aan het hart gelegen. Een andere mijlpaal was de opening van Plopsaland De Panne in 2000. Een van de meest risicovolle sprongen uit onze carrière, want een pretpark uitbaten is toch nog iets anders dan een tv-programma maken. Maar vandaag maken Plopsaland en onze andere pretparken een heel groot deel van ons bedrijf uit. Mensen die samen een uitstap maken, dat is iets tijdloos. Hopelijk mogen de parken snel terug open. Hetzelfde hopen we voor onze spektakel-musicals. Al ruim 1 miljoen 310 duizend mensen verzekerden zich van een ticket voor de musicals Daens, 14-18 en 40-45. Binnenkort komt daar nog de spektakel-musical Red Star Line bij. En natuurlijk Vergeet Barbara, een project waar ik ook enorm naar uitkijk.”
 
De oprichters schijnen ook hun licht op het ontstaan van ‘Kabouter Plop’. “Op vraag van VTM gingen we in 1997 op zoek naar een nieuwe kinderfiguur. Grappig genoeg vonden we de inspiratie daarvoor bij ‘Samson en Gert’. In één aflevering verkleedden Alberto en Octaaf zich als kabouters en daar hadden we allemaal veel plezier aan beleefd. Daarna was het nog even zoeken naar een originele naam en een uniek kenmerk (de wippende mutsen) en ‘Kabouter Plop’ was geboren”, aldus Bourlon.

Feestelijk jaar

Ook enkele van de grootste Studio 100-helden vieren een belangrijke verjaardag. Piet Piraat bestaat 20 jaar, Mega Mindy 15 jaar en Rox 10 jaar. Uiteraard is er dus reden genoeg om een feestje te bouwen. Het hele jaar lang staan er festiviteiten op het programma, maar het jubileumjaar wordt afgetrapt met de single ‘Festival’ en de videoclip waar enkele favoriete figuren van Studio 100 aan meewerkten. Samson & Marie, Nachtwacht, K3, Plop, Piet Piraat, Bumba, Mega Mindy… Allemaal zijn ze terug te vinden in het feestelijke lied.
 
De single ‘Festival’ is vanaf nu te beluisteren via Spotify, Apple Music, YouTube Music en Deezer. De bijbehorende videoclip is vandaag vanaf 17u00 te zien op Studio 100 TV (zender 9), het YouTube-kanaal van Studio 100 en in de gratis Studio 100 GO app. Op Spotify vind je sinds vorige week overigens ook de playlist “This is Studio 100”, met de beste muziek uit 25 jaar jeugdentertainment.


 
Je favoriete Studio 100-helden vind je terug Studio 100 TV (zender 9) of op Studio 100 Hits (zender 40) of via de tv-optie 'Family'.

Zin in meer video’s, liedjes, spelletjes en oneindig veel plezier? Check dan de Studio 100 GO Pass van Proximus Pickx, beschikbaar als tv-optie of binnen het aanbod van de tv-optie 'Family'!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top