Kindsterren die uitgroeiden tot de acteurs van vandaag

Kids | Eind vorig jaar kwam Marc De Bel, de bekende jeugdboekenschrijver, met een nieuw boek uit. Daarvoor haalde hij het personage van Blinker nog eens van onder het stof. De gelijknamige film kwam uit in 1999, en voorspelde toen al een groot televisiegezicht van nu: Nathalie Meskens. Welke kindacteurs schopten het ook zo ver?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nathalie Meskens – Blinker

Vandaag kennen we Nathalie Meskens als succesvolle actrice, presentatrice en zelfs zangeres. Wat sommigen zich misschien niet herinneren is dat Meskens al lang meedraaid in de showbizz. Op haar zeventiende scoorde ze namelijk haar eerste grote rol in ‘Blinker’ en ‘Blinker en het Bagbag-juweel’, verfilmingen van de boeken van Marc De Bel. Ze vertolkte er de rol van Ellen, Blinkers zus. Een geweldige maar spannende ervaring, vond de actrice. Meskens bekent dat ze erg onzeker was over de bewuste scène waarin ze topless lag te zonnen en was dus erg dankbaar dat ze ervaren actrices Els Olaerts en Chris Lomme aan haar zijde had.

Joren Seldeslachts - Blinker

De volgende acteur hoeven we niet ver te zoeken, want Joren Seldeslachts speelde Blinker zelf. Ook voor hem waren de ‘Blinker’-films zijn grote doorbraak in de acteerwereld. Achteraf heeft hij iets vaker op de achtergrond gestaan met kleine rollen in onder andere 'FC De Kampioenen' en 'Witse'. Maar in de hitserie ‘Spitsbroers’ schoot Seldeslachts opnieuw raak met zijn hoofdrol als Alan Moerman. Meer recent speelt de acteur ook mee in ‘Fair Trade’, de Vlaamse misdaadserie van Marc Punt die te zien is op Streamz.

Matthias Schoenaerts – Daens

Aangezien de carrière van Matthias Schoenaerts nu zelfs rijkt tot in Hollywood, zou je bijna durven vergeten waar het voor deze talentvolle Belg allemaal gestart is. Zijn allereerste rol was een erg kleine, maar in een grote klassieker: ‘Daens’. Hij speelde er Wannes Scholliers, de vijftienjarige broer van hoofdpersonage Nette. De film van regisseur Stijn Coninx werd in 1993 zelfs genomineerd voor een Oscar, dus het stond in de sterren geschreven dat Schoenaerts jaren later aan de zijde zou acteren van Hollywoods grootsten.

Jelle Cleymans – De Kotmadam

Films, televisie, zang, musical: hij heeft het allemaal gedaan. Maar het allereerste televisieoptreden van Jelle Cleymans was er een dat de meesten gezien hebben, zonder het zich te herinneren. Tijdens de serie ‘De Kotmadam’, kwamen geregeld een paar kleine jongens snoep kopen in de winkel van Madam Jeanne en Jelle Cleymans was daar één van. Op dat moment was hij amper 13 jaar. Toen de pandemie de wereld nog niet overnam, stond hij centraal in spektakelmusicals ‘14-18’ en ‘40-45’, en op dit moment is hij te zien in ‘Liefde voor Muziek’ samen met Jonas Van Geel.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top