National Be Heard Day: steun de kleine ondernemer

Nieuws | Vandaag vieren we feest, want 7 maart is de dag waarop de kleine ondernemer in de schijnwerpers wordt gezet. Het is een lastig jaar geweest voor iedereen die zijn eigen (kleine) zaak heeft, maar National Be Heard Day is er om je een hart onder de riem te steken. Proximus Pickx licht alvast een paar dingen uit die je kan doen om de kleine zelfstandige te helpen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

National Be Heard Day, die op 7 maart wordt gevierd, is een gelegenheid voor ondernemers en aspirant-ondernemers om hun stem te laten horen. De dag viert kleine ondernemingen en moedigt hen aan om voor zichzelf en hun ideeën op te komen en hun marktaandeel op te eisen. Want zelf Mark Zuckerburg en Oprah Winfrey zijn ooit klein begonnen.

Er zijn veel dingen die kleine ondernemingen kunnen doen om in het oog te springen. Daaronder valt een goede communicatie naar buiten toe, door middel van sociale media bijvoorbeeld. Nu iedereen wat meer tijd heeft om door zijn tijdlijn te scrollen, kan je met enkele goede beelden of straffe quotes meteen opvallen. Daarnaast is een goed verhaal hebben zeker geen overbodige luxe. Mensen zijn op zoek naar verbinding en misschien nog meer in coronatijden. Maak jij juwelen omdat je als kind de juwelendoos van je mama plunderde of serveer je koffie omdat een kopje aan de andere kant van de wereld je ooit van je sokken blies?

Wat je kan doen

Natuurlijk hangt een succes van een kleine onderneming niet enkel af van de manier waarop zij zichzelf naar buiten brengen. Consumenten moeten nog steeds zelf de keuze maken om een product of dienst van hen te kopen. En lokaal shoppen is aan een opmars bezig. In 2019 werd het woord ‘winkelhieren’ nog door Van Dale uitgekozen tot het woord van het jaar. Het neologisme werd bedacht door Unizo (Unie van Zelfstandige Ondernemers) en betekent: bij lokale bedrijven en winkels kopen. Maar wat zijn nu net de voordelen van lokaal winkelen?
 
- Als je bij een lokale handelaar koopt, doet iemand een (spreekwoordelijk) vreugdedansje wanneer jouw aankoop over de toonbank gaat. Veel meer dan in grote ketens, is het daar zo dat alle kleine beetjes helpen.
- Je kan natuurlijk elke dag koffiezetten thuis, maar met een wandeling naar de lokale koffiebar maak zowel de barista als je lijf blij. Extra beweging en de perfecte cappuccino zijn een ideale combo.
- De kans op een goed gesprek met de eigenaar van je lokale winkel is groot, zeker als je vaker terugkomt. Dat sociaal contact maakt shoppen veel leuker en persooonlijker, en eerlijk gezegd: hebben we allemaal niet een beetje nieuwe gezichten nodig tijdens de lockdown?
- Als je niet houdt van dertien in een dozijn spullen, is winkelhieren ideaal. Een winkel die niet wijdverspreid over de hele wereld aanwezig is, zal vast wat originelere spullen hebben.  

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top